Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İşleme Başlayınca Yükselmişti: Ethereum ETF’leri Ne Zaman Açılacak?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) ilk onayı alan spot Ethereum ETF’leri, lansman için birkaç hafta daha bekleyebilir.

İçlerinde BlackRock, Fidelity ve Grayscale’in de yer aldığı 8 farklı spot Ethereum ETF başvurusuna ait 19b-4 formlarını onayladı. Fakat bu onay, ETF’lerin bugün işleme açılacağı anlamına gelmiyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg kıdemli ETF analisti James Seyffart, sıradaki adımın S-1 belgelerinin de onaylanması olduğunu belirtti. Bunun haftalar veya aylar sürebileceğini vurguladı:

Açık olayım: Bu onay, yarın ticarete başlayacakları anlamına gelmiyor. Bu sadece 19b-4 onayıdır. Ayrıca S-1 belgelerinin de onaylanması gerekiyor, bu da zaman alacak. Birkaç hafta sürmesini bekliyoruz ama daha da uzun sürebilir. Bir hafta kadar sonra daha fazlasını öğreneceğim!

10 Ocak günü Bitcoin ETF’leri onaylandığında, S-1 belgeleri zaten 19b-4 onaylarından önce hazırlanmıştı. Bu durum, S-1 formlarının hızla yürürlüğe girmesine ve ertesi gün işlemlerin başlamasına imkan tanımıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!