Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşıtı Peter Schiff Uyardı: Fiyat İçin Satış Baskısı Kapıda!

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, spot Bitcoin ETF’lerinin mevcut durumunu yorumladı.

Peter Schiff 10 Mayıs tarihli gönderisinde, spot Bitcoin ETF’lerinin mevcut durumuna bir bakış attı. Söz konusu ETF’ler ocak ayının başında piyasaya sürüldüğünde sadece alıcıların olduğunu ve doğal olarak hiç satıcı bulunmadığını belirten Schiff, bunun bir illüzyon yarattığına yer verdi.

Fakat ETF lansmanından 4 ay sonra yani içinde bulunduğumuz günlerde, birçok yatırımcının alımlarını çoktan yaptığını ve potansiyel satış için çok büyük bir arzın ortaya çıktığını kaydetti.

Son haftalarda spot Bitcoin ETF’lerinden yaşanan çıkış serilerine işaret eden analist, önümüzdeki süreçte alıcıların azalmasıyla birlikte satış yönlü baskının giderek ağırlaşacağını öngördü.

Henüz çokta büyük olmayan satışların fiyatı bu denli olumsuz etkilediği bir gerçeklikte, satışların büyümesiyle birlikte düşüşlerin de derinleşeceğini savundu:

Dört ay önce Bitcoin ETF’leri piyasaya sürüldüğünde satıcı yoktu, yalnızca alıcılar vardı. Ancak artık pek çok yatırımcı ETF’e sahip olduğundan, potansiyel satıcıların arzı da büyük. Ancak yeni alıcılardan gelen talebin azalmasıyla birlikte ETF çıkışları yakında Bitcoin üzerinde ciddi bir aşağı yönlü baskı oluşturacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!