Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Kritik ABD Verileri Öncesi Neden Yükseliyor?

Bitcoin (BTC) fiyatı, ABD’den gelecek kritik enflasyon verilerine birkaç gün kala haftaya yükseliş ile başladı.

Bitcoin, 60.500 dolara kadar yaşadığı düzeltme sonrası bugün gelen sert alımlar ile birlikte 63 bin doların üzerine tırmandı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu yıl faiz indirimi yapıp yapmayacağına yönelik beklentiler kripto para piyasasında oldukça etkili olurken kritik enflasyon verilerine yalnızca 2 gün kaldı. 

CoinGecko verilerine göre Bitcoin son 24 saatte %2,7 yükseliş yaşadı. Bitcoin yükselişine rağmen altcoinlerde TSİ sabah saatlerinde gelen düşüş nedeniyle gün içerisindeki kazançlar %0,5 seviyelerinde kaldı.

ABD’de son gelen istihdam raporu ülke ekonomisinin 2023 yılına göre hafif bir yavaşlama içerisine girdiğini gösteriyor. Birkaç ay sonra ilk defa beklentilerin altında kalan nisan ayı istihdam verileri, Bitcoin’de bir toparlanmaya neden olmuştu. Açıklanacak verilerin yine olumlu olacağına yönelik beklentilerin Bitcoin fiyatındaki bugün yaşanan toparlanmayı desteklediği tahmin ediliyor.

Halihazırda FED’in Temmuz ayında faiz indirme ihtimali bulunurken 15 Mayıs tarihinde açıklanacak enflasyon verisi sonrasında beklentilerin ne derece değişeceği merak konusu oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!