Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Kullanan Siber Suçlular İçin Blockchain Analiz Aracı Oluşturuldu

Blockchain analiz şirketi Elliptic, dark web’de, Bitcoin adreslerinin suç faaliyeti ile bağlantılarının kontrol edilmesini sağlayan “Antinalysis” isimli bir blockchain analiz aracı kullanıldığını ortaya koydu.

Kripto para borsaları, yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı fonları kontrol etmek için çeşitli analiz araçlarını kullanıyor. Böylece herhangi bir suç faaliyetiyle ilişkili cüzdan belirlenebiliyor ve suçlular, yetkililere sevk edilebiliyor. Ancak dark web kullanıcıları, buna bir çözüm bulmuş olabilir.

Antinalysis, dark web üzerinde gerçekleşen faaliyetlerde kripto paraya başvuranlar tarafından kullanılmak üzere tasarlandı. Suçlular, kripto paralarının regüle edilmiş borsalar tarafından “suç geliri” olarak tanımlanıp tanımlanamayacağını, bu sistem aracılığı ile test edebiliyor.

Antinalysis, suçluların cüzdanlarına ve içerdiği fonlara dair aşağıdaki gibi bir ön izleme sağlayarak yetkililerden kaçınmasına yardımcı olmayı sağlıyor. Site, Tor üzerinde çalışıyor.

Elliptic’te yer alan bilgilere göre Antinalysis’in yaratıcısı, bir dark web pazarı olan, Bitcoin ve Monero ödemelerini kabul eden Incognito Market’ın geliştiricilerinden biri.

Antinalysis oldukça doğru sonuçlar sunduğunu iddia etse de Elliptic, yaptıkları testler neticesinde, bu hizmetin büyük dark web pazarlarına ve diğer suç örgütlerine olan bağlantıları tespit etme konusunda zayıf olduğunu söylüyor.


Görsel: Darknet (Christoph Scholz/CC BY-SA 2.0 lisanslıdır, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!