Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group: Bitcoin’e Duyulan Kurumsal İlgi Büyüyor

CME Group tarafından yapılan açıklamaya göre kurumsal yatırımcılar Bitcoin’e gitgide daha fazla ilgi göstermeye başladılar.

 

Kripto para kullanıcıları CME Group aracılığıyla Bitcoin tabanlı vadeli işlem ticareti yapabiliyorlar. CME Group’un açıklamalarına göre bu vadeli işlemlerin ticaret hacmi düzenli olarak artış gösteriyor.

İlgi Büyüyor

CME Group tarafından yapılan açıklamalara göre geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde vadeli işlemlere duyulan ilgi kayda değer oranda artış gösterdi.

Kripto para yatırımcıları geçtiğimiz çeyrek içerisinde bir yıl öncesine kıyasla yüzde 61 oranında daha fazla pozisyon açtılar. CoinDesk’e göre bu, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i daha fazla kullanmaya başladıklarını gösteriyor.

CME Group’taki açık pozisyon sayısı 2018’in üçüncü çeyreğinde yaklaşık 2 bin 800 adetti. Bu sayı geçtiğimiz çeyrek içerisinde 4 bin 600’e kadar yükseldi. CME Group tarafından yapılan açıklamadan bir kesit şu şekilde:

Kurumsal para akışı gayet sağlamdı. 2018’in üçüncü çeyreğinde 231 tane yeni hesap açılırken geçtiğimiz çeyrek içerisinde 454 yeni hesap açıldı.

CME Group’un geçtiğimiz çeyrek içerisindeki günlük ortalama ticaret hacmi yaklaşık 5 bin 500 sözleşmeydi. Bu sözleşmelerde ortalama 27 bin adet Bitcoin bulunuyordu ve bunların yaklaşık 290 milyon dolarlık bir hacim oluşturduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment