Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Libra Arasındaki Temel Fark Ne?

Facebook’un Libra adlı dijital para projesinin yöneticilerinden David Marcus, Bitcoin ve Libra ile ilgili yeni açıklamalar yaptı.

CNBC’nin Squawk Box programına katılan Marcus program sırasında Bitcoin ile ilgili görüşlerini paylaştı ve Bitcoin’i desteklediğini açıkladı.

Bitcoin’e Destek

Marcus katıldığı yayında Bitcoin hakkında yüzeysel açıklamalarda bulundu ve BTC’yi genel anlamda desteklediğini belirtti.

Kendisine program sırasında Bitcoin sahibi olup olmadığı soruldu. Marcus bu soruya açık bir yanıt vermedi ancak Bitcoin ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin’in büyük bir hayranıyım ve Bitcoin’i dijital altın olarak görüyorum.

Bitcoin ve Libra Farkı

David Marcus Bitcoin hakkında yaptığı yorumun yanı sıra Bitcoin ile Libra arasındaki farklara da değindi.

Bitcoin’i dijital altın olarak gördüğünü söyleyen Marcus, Libra’nın Bitcoin’den daha farklı bir kullanım alanına sahip olacağını söyledi. Marcus’un açıklamalarına göre insanlar Libra’yı çok daha ucuz bir şekilde kullanabilecekler ve Libra fiyatı Bitcoin gibi dalgalanmayacak. Marcus’un bu konuda Bitcoin’e yönelttiği eleştiri şu şekilde:

Bitcoin’in dijital altın olduğunu düşünüyorum. Ama eğer ABD’de çalışıyor ve yurt dışındaki ailenize 100 dolar gönderiyorsanız ve onların eline sadece 80 dolar geçiyorsa ortada büyük bir sorun var demektir.

Marcus ayrıca Libra’nın insanlara özellikle ödeme işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacağını ve insanların Libra sayesinde kendi paralarını daha iyi yönetebileceklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment