Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri COVID Dönemi Kadar Az Kazanıyor: Arz Şoku Kapıda!

CryptoQuant’ın Araştırma Müdürü Julio Moreno, Bitcoin (BTC) yarılanması sonrasında madencilerin mevcut durumunu yorumladı.

Julio Moreno 9 Mayıs tarihli sosyal medya paylaşımında, Bitcoin madencilerinin güncel durumuna yer verdi. Ortalama Bitcoin madencilerinin yarılanma sonrasında zorlanmaya başladığına işaret eden Moreno, düşen Bitcoin ödüllerinin madencilik gelirlerini sarstığına yer verdi.

Mevcut durumun Mart 2020’deki COVID çöküşünden bu yana en kötü görünüme sahip olduğunu belirtirken hashrate’in de buna karşılık vererek ciddi bir düşüşe geçtiğini söyledi:

Sonuç olarak hashrate düştü ve ağ bugün yılın dördüncü negatif zorluk ayarlamasını yaşadı. FTX çöküşünden bir ay sonra, Kasım 2022’den bu yana en büyük negatif ayarlama olan -%5,6 zorluk ayarlamasıyla dolaylı olarak daha düşük hashrate’i görebiliriz.

BTC.com verilerine göre son zorluk ayarlamasında %5,62 bir düşüş kaydedildi. Benzer bir gerileme son olarak 6 Aralık 2022’de görülmüştü. Arzın bu denli azalması, ciddi bir arz şokunun kapıda olabileceği düşünesini akıllara getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!