Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri, Halving Öncesinde Ellerini Çabuk Tutmaya Başladı

Bitcoin madencileri, birkaç ay sonra yapılacak halving öncesinde olabildiğince fazla gelir elde etmeye çalışıyor.

Madenciler, Nisan 2024’teki halving ile blok ödülleri yarı yarıya azalmadan önce olabildiğince fazla kazanç sağlamak istiyor.

Global finansal hizmetler şirketi BTIG analistlerinden Gregory Lewis, “Halving’den önce cihazları fişe takmak için acele ettiklerini görüyoruz.” dedi.

Blockchain.com verilerine göre Bitcoin ağındaki hash oranı (coin üretmek için harcanan enerji), yıl boyu yükselerek kısa süre önce tüm zamanların rekorunu kırdı. 12 Kasım’da madencilerin günlük geliri de 44 milyon dolara ulaşarak yılın rekorunu kırdı.

Madencilerin saniyede bir petahash karşılığında elde ettikleri gelir, ayın başından beri 70 dolardan 81 dolara çıktı. Ancak Hashrate Index’e göre yazın başında ulaşılmış 127 dolar seviyelerinden hala uzağız.

Criptonite Asset Management’ın portföy yöneticisi Ludovic Thomas, “Karlılık oranı ne zaman artsa ağdaki hash oranı ve zorluk seviyesi de artar.” dedi.

Halving’in gerçekleşmesine yalnızca birkaç ay kalmışken madenciler, karlılık oranlarını olabildiğince yüksek tutmaya çalışıyor.

Madencilik şirketi Sazmining’in CEO’su William Szamosszegi, Reuters‘a şunu söyledi:

“Her halving ile birlikte bu oyunu yeteri kadar yüksek seviyede oynamayan madenciler, oyun dışı kalır.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!