Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilerinden Halving Hazırlığı

Madenciler geçtiğimiz yıldan beri tahmin edilenden çok daha fazla Bitcoin kazıyorlar.

Beklenenin Üstünde

Bitcoin’in bundan birkaç ay sonra halving yaşaması, bununla birlikte madencilere verilen blok ödülünün yarı yarıya düşürülmesi bekleniyor. Bitcoin madencileri blok ödülü yarılanmadan önce olabildiğince fazla miktarda BTC toplamaya çalışıyorlar.

Bunun etkisini geçtiğimiz son birkaç ayın verilerine baktığımızda açık bir şekilde görebiliyoruz. Bu veriler gösteriyor ki madenciler 2019’dan bu yana beklenenden çok daha fazla miktarda BTC kazıyorlar.

Bitcoin’de normal şartlar altında günde 144 blok kazılması, her bir bloktan da 12.5 BTC’lik ödül alınması gerekiyor. Bu günde bin 800 adet BTC’nin üretileceği anlamına geliyor. Ancak geçtiğimiz yıldan beri günde bin 800 BTC’den fazla BTC kazılıyor. Normal şartlar altında 2019’un başından bu yana 739 bin 800 adet BTC kazılmış olması gerekiyordu. Ancak madenciler bu süreçte 763 bin 688 adet BTC kazdılar.

Halvinge Hazırlık

Bitcoin madencilerinin beklenenden çok daha fazla BTC kazıyor olmaları pek şaşırtıcı olmasa gerek. Çünkü birçok madenci halvingden önce olabildiğince fazla BTC toplamaya çalışıyor.

Blockchain verilerine baktığımızda Bitcoin’in hash oranının son birkaç ay içerisinde arttığını görebiliyoruz. Bu da aslında madencilerin çok daha yoğun bir şekilde çalışmaya başladıklarının göstergesi.

Bu noktada kripto para yatırımcılarının merak ettikleri önemli bir soru var. Bu da halvingin Bitcoin’i tam olarak nasıl etkileyeceği. Blok ödülünün yarılanmasıyla birlikte madencilerin Bitcoin’e duydukları ilgi azalacak mı, hash oranında büyük bir düşüş olacak mı belli değil. Halvingin BTC fiyatını ne yönde etkileyeceğini de ancak zaman içerisinde öğreneceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment