Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri Rekor Kırdı: 1,5 Milyar Dolarlık Satış Baskısına Dikkat!

Bitcoin (BTC) madencilerinin aylık geliri, geçtiğimiz ay itibariyle rekor seviyeye ulaştı.

Kripto para piyasası yukarı yönlü ivmesini korurken ağ üzerinde yapılan işlemlerde artış gösterdi. Bu artışa paralel olarak Bitcoin madencilerinin aylık geliri rekor seviyeye ulaştı. Güncel verilere göre madenciler aralık ayında 1,51 milyar dolar kar elde etti. Yaşanan rekor seviyedeki karın ardından madencilerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için kar satışı yapma olasılığı bir kez daha gündeme gelmiş oldu.

Madenciler son olarak mayıs ayında 919 milyon dolarlık rekor getiri elde etmiş ve bu gelirinin başlıca kaynağı BRC-20 furyası olmuştu.

Aralık ayında benzer şekilde Ordinals (ORDI) ve SATS gibi BRC20 projelerinin talep görmesi Bitcoin ağındaki işlem sayısını rekor seviyeye çıkaran faktörlerin başında geldi.

Ünlü bir yazılım mühendisi ve Bitcoin savunucusu olan Jameson Lopp, işlem ücretlerindeki artış hakkında açıklamada bulundu. Lopp tarafından apylaşılan gönderide, Bitcoin madencileri tarafından toplanan işlem ücretlerinin 2023 yılı boyunca günde ortalama yaklaşık 2 milyon dolar olarak gerçekleştiği ve bir önceki yıla kıyasla %400’lük şaşırtıcı bir artış yaşandığı belirtildi.

Öte yandan rekor seviyelerde gezinen Bitcoin madencilik zorluk seviyesi, madenciler arasındaki rekabeti de artırıyor. Yine de Bitcoin madencileri 2023 yılının en iyi performans gösteren yatırım araçları arasına girmeyi başararak güven tazelemiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!