Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri Satış Baskısını Artırdı: Kısa Vadede Fiyatı Etkileyebilir

Bitcoin madencileri, yaklaşmakta olan halving öncesinde yüklü miktarlarda BTC satmaya başladılar.

Blockchain analiz platformu CryptoQuant’ta paylaşılan bir analize göre halving öncesinde Bitcoin madencilerinin cüzdanlarında kayda değer hareketlilikler görülmeye başladı.

Bir yandan Bitcoin madencilerinin cüzdanlarındaki coinlerin sayısında düşüş görülürken öbür yanda kripto borsalarına aktarılan BTC’lerin sayısında artış yaşandı. Analist, “Hatta madencilerden borsalara gönderilen Bitcoinlerin sayısı, borsalardan madencilere gönderilen Bitcoinlerin sayısının üç kat daha fazlası.” dedi.

Bitcoin’in üstündeki satış baskısını artıran bu gelişmenin stratejik bir hamle olduğu düşünülüyor. Madenciler, genelde halving güncellemeleri öncesinde işletme maliyetlerini gidermek için kâr satışı yapmaya başlıyorlar.

Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen halving ile birlikte madencilerin blok başına aldığı BTC ödülü 6,25’ten 3,125’e düşecek.

Madenciler, blok ödülünün yarı yarıya düşmesinin ardından oluşacak rekabet ortamında faaliyetlerini sürdürebilmek için son model ekipmanlara yatırım yapıyor ve bunun için gerekli sermayenin bir kısmını Bitcoin satarak karşılıyor.

Analist, “Madenci kaynaklı satış baskısının artması, Bitcoin fiyatını kısa vadede etkileyebilir.” uyarısında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!