Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilerinin Yüksek İlgi Gösterdiği Ülke Yasak İçin Tasarı Sundu!

Paraguay, Bitcoin (BTC) madencilerine büyük bir darbe vuracak yasa tasarısını tanıttı.

Güney Amerika ülkesi Paraguay kısa süre önce önemli bir gelişmeye tanıklık etti. Milletvekilleri kısa süre önce bir yasa tasarısı sunarak Bitcoin madenciliğinin önünü kesmek için harekete geçti.

Ülkedeki dev hidroelektrik santralleri ve ucuz elektrik maliyeti, özellikle son yıllarda madencilik şirketlerinin bu bölgeye akın etmesine yol açmıtşı.

Madencilerin ülkenin elektrik arzını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirten yasa tasarısı, ilk aşamada 180 gün veya yeni yasa gelen kadar madenciliği komple yasaklamayı amaçlıyor.

Özellikle ülke genelinde kaçak elektrik üzerinden yasa dışı madenciliğin arttığını vurgulayan milletvekilleri, bu durumun sadece şubat ayından beri 50 farklı elektrik kesintisine yol açtığını dile getirdi.

Güncel olarak Bitcoin madencilik firmalarının Paraguay Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na kayıt yaptırmaları ve bakanlıktan yetki almaları gerekiyor. Yasak gelmesi durumunda, faaliyetlerinin bir kısmını Paraguay’da sürdüren en büyük madencilik şirketi Marathon Digital’in de etkilenebileceği düşünülüyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Hashlabs Mining kurucu ortağı Jaran Mellerud, madencilerin Paraguay ekonomisine yılda 200 milyon dolar kazandırdığını ve böyle bir kararın ülkeye zarar vereceğini söyledi:

Bitcoin madenciliğini yasaklamak Paraguay’a yılda 200 milyon dolardan fazlaya mal olabilir. Ülkenin işletme giderlerinde kilovat-saat başına 0,05 dolar ödeyen 500 megawatt yasal madenci bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!