Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Duyurusu Yapan Şirketin Hissesi, 3 Kat Arttı

Tayland merkezli teknoloji şirketi Jasmine Tecknology Solution’ın, bitcoin madenciliğine başlama duyurusu ardından hisse fiyatı rekor kırdı.

Jasmine Technology Solution’ın hissesi, temmuz ayında açıklanan madencilik planından bu yana üç kattan fazla arttı ancak bu artışta nerdeyse kripto paraların hiç etkisi olmadı. Bloomberg’den alının verilere göre hisse artışının yaklaşık 2 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Bu da 2021 yılında yaklaşık %7000 artışa denk geliyor.

Şirketin başkanı Soraj Asavaprapha verdiği bir röportajda:

Yatırımcılardan gelen destek beklentilerimizin çok üstündeydi. Bu daha başlangıç olmasına rağmen yeni girişimimizin olumlu ilerleyeceğini anladık.

dedi.

Jasmine Technology, jeton madenciliği planında toplandı

Tayland’da kripto paralarla ilgilenen firmalardan sadece biri olan Jasmine Technology, bu yükselişiyle diğer şirketlere ilham kaynağı oldu. Elektronik cihazların tedariki ve dağıtımıyla ilgilenen AJ Advance Technology bu ay Bitcoin madenciliğine ilk yatırımını yaptığını duyurdu ve Tayland bankaları, Siam Commercial Bank ve Kasikornbank da kripto para start-up şirketlerinden hisse satın aldı.

Planlarını açıkladıktan bu yana 325 madencilik cihazı alan şirket, sadece 8 bitcoin üretti.

Planda, yaklaşık 3.3 milyar baht (134 milyon dolar) yatırım yapacağını belirten Jasmine Technology, 2022’nin sonuna kadar cirolarının %80’ini madencilikten elde edeceğini düşünüyor.

Bangkok’taki Globlex Securities şirketi analisti Wilasinee Boonmasungsong,

Bitcoin madenciliği Tayland’da yeni olduğu için şirketlerin gelecekteki gelirlerinin nasıl olacağı hakkında az fikrimiz var. Jasmine Technology şirketi ülkenin bu alandaki öncüsü olarak iyi bir tepki aldı ancak bazı regülasyon riskleri bulunuyor.

dedi.

Jasmine Technology şirketinin Başkanı Soraj, gelecek olan yeni regülasyonların şirketlerini etkilemeyeceğini, çünkü madenciliğin dünyanın her yerinde yapılabildiğini ve üretilen bitcoin’lerin satılabileceğini söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!