Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Devi, Yapay Zeka ile Güçleniyor: Dönüşüm Başladı

Bitcoin madencilik şirketi MARA’nın CEO’su Fred Thiel, mevcut yapay zeka (AI) ortamının 2000’lerin başındaki internet patlamasına benzediğini söyledi.

Bernstein ile röportaj yapan Thiel, özellikle küçük oyuncuların altyapıyı fazla inşa etme riskini taşıdığını ve yeterli talep olmadan finansal zorluklar yaşayabileceklerini belirtti. Bernstein’in dijital varlıklar lideri Gautam Chhugani, bu durumun müşteri gelirlerinin yetersiz kalması durumunda potansiyel mali sıkıntılara yol açabileceğini kaydetti.

Yapay zeka ve Bitcoin madenciliğinin geleceği

Thiel, yapay zekanın madencilik sektörü için uzun vadede faydalı olabileceğini belirtti. Başarılı Bitcoin madencilerinin giderek AI teknolojilerini operasyonlarına entegre edeceğini öngören Thiel, düşük maliyetli enerjiyi kullanarak AI veri merkezleri ve hiper ölçekleyici firmalar için “enerji ortakları” olabileceklerini dile getirdi.

2024 yılında Bitcoin madencilerinin stratejileri büyük ölçüde farklılık gösteriyor. AI teknolojilerine yönelen şirketler, AI veri merkezi hizmetleri talebindeki artıştan ve enerji anlaşmalarındaki avantajlarından dolayı, sadece Bitcoin madenciliği yapan şirketlerden daha iyi performans gösteriyor. Ancak, saf Bitcoin madenciliği yapan firmalar, Bitcoin madenciliğinde daha hızlı altyapı kurulumunun ve düşük maliyetlerin AI’nın uzun vadeli getirilerine göre daha cazip olduğunu savunuyor.

Thiel, MARA’nın uzun vadeli hedefinin madencilik kapasitesinin yüzde 100’üne sahip olmak olduğunu ve bu sayede maliyetlerini düşürerek kâr marjını artırmayı amaçladıklarını belirtti. Şirket, şu anda yerinde enerji üretimi için stranded/flare gazı kullanmaya odaklanmış durumda. Bu, MARA’ya enerji maliyetlerinde önemli bir avantaj sağlıyor ve enerji şebekesine bağlı kısıtlamalardan kaçınmalarına olanak tanıyor.

Thiel, “Bitcoin’i sıfır enerji maliyetiyle çıkarabiliyorsam, benim Bitcoin edinme maliyetim sektördeki herkesin, hatta Michael Saylor’ın bile altında olur” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!