Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Şirketlerinden Giga Watt Sektörden Çekiliyor

Bitcoin madencilik şirketlerinden Giga Watt, aradan geçen zorlu aylar sonrasında tamamen kepenk indirmeye karar verdi. Kasım 2018’de iflasını duyuran şirket, yaklaşık bir sene boyunca aktif olarak çalışmayı başarmıştı. Şirket ayrıca Eylül 2017’de bir ICO düzenlemişti.

Bitcoin madenciliği yapan Giga Watt’ın iş modeli diğer madencilik şirketlerine kıyasla daha farklıydı. Müşteriler kendi ekipmanlarının sahipleriydi ve Giga Watt insanlara bu ekipmanlar üstünden hizmet sunuyordu.

Giga Watt, sektördeki diğer şirketlere kıyasla daha “ekonomik” elektrik tarifeleri uyguluyordu ancak bu tarifeler bir süre sonra şirket kasasına zarar vermeye başladı.

Token Değersiz

Giga Watt, bundan aylar önce WTT adı altında kendi tokenını oluşturdu. Bu token, eskiden Hacked.com gibi sitelerden 7 puan almayı başarmıştı.

Bu tokenın ICO süreci boyunca ortalama fiyatı 1.20 dolar civarındaydı. WTT’nin fiyatı, tokenın piyasaya çıkmasıyla birlikte 4.62 dolara kadar yükseldi.

İflas Sonrası

Giga Watt geçtiğimiz yılın Kasım ayında iflasını açıkladı ve konuyla ilgili bir duyuru yayınladı.

Şirketin iflasının yakın olduğu aslında öngörülebiliyordu. Bazı şirket çalışanları iflas öncesinde şirket ödemeleriyle ilgili sorunlar yaşamaya başladıklarını, madencilik ekipmanlarının olur olmadık zamanlarda kapatıldığını söylüyorlardı.

Şirket temsilcileri o dönemlerde yaptıkları açıklamalarda şirketin hala iyi durumda olduğunu iddia ediyor, ortada hiçbir sorunun olmadığını söylüyorlardı. Bu açıklamaların gerçeği yansıtmadıklarının öğrenilmesi pek uzun sürmedi ve şirketin iflası duyuldu.

CCN tarafından yapılan habere göre Giga Watt, bu iflastan sonra sektörden tamamen çekilme ve kepenk indirme kararı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment