Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Dev Rakibini Satın Aldı: JPMorgan’dan Övgü Geldi!

Bitcoin madencilik şirketi Riot Platforms, rakip şirket Block Mining’i satın aldığını açıkladı.

Riot Platforms rakip madencilik şirket Block Mining’i 92,5 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldı. Yapılan açıklamaya göre bu adım şirketin operasyonlarını ve kapasitesini genişletmek için atıldı.

Satın alıma ek olarak yeni tesislerde genişleme planlarına da yer verildi:

Riot, Block Mining’in iki tesisini daha da genişletmeyi planlıyor ve kendi kendine madencilik operasyonları için 2024 sonuna kadar 110 MW’ı hedefliyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Riot CEO’su Jason Les, satın alım işleminin üretim kapasitelerine faydalarını şu ifadelerle aktardı:

Bu işlem, operasyonlarımızı ulusal düzeyde çeşitlendirmemize ve Block Mining’in Kentucky’deki genişlemesini hızlandırmamıza olanak tanıyor. Birleşik 60 MW’lık mevcut gelişmiş kapasite ve hızla 300 MW’ın üzerine çıkacak bir boru hattıyla bu satın alma, operasyonlarımızı genişletiyor ve 100 EH/s’lik büyüme hedefimize doğru yolumuzu daha da güçlendiriyor.

JPMorgan övgü yağdırdı

JPMorgan (JPM) 24 Temmuz Çarşamba günü sunduğu raporda, Riot hakkında çok olumlu konuştu. Raporda, Block Mining’in satın alınmasının, şirketin güç kaynağını çeşitlendirdiği ve kapasitesini 2 gigawatt’ın (GW) üzerine çıkardığı için mantıklı olduğunu dile getirildi.

Bankanın analistleri Reginald Smith ve Charles Pearce, Riot’un satın alımın ardından ABD’de listelenen bitcoin madencileri arasında ikinci en büyük kapasiteye sahip olacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!