Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Riot Blockchain, Teksas’taki Sıcak Hava Dalgasından Etkilendi

Dünyanın en büyük bitcoin (BTC) madencilerinden biri olan Riot Blockchain, geçen ay Teksas’taki sıcak hava dalgasından olumsuz etkilendi.

Riot Blockchain tarafından bugün yapılan açıklamaya göre şirket, temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %28’lik bir düşüşle 318 adet bitcoin üretti.

Bölgedeki sıcak hava dalgası, şirketin performansındaki düşüşte önemli bir rol oynadı. Riot Blockchain CEO’su Jason Les, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi’ndeki elektrik talebi geçen ay daha önce hiç olmadığı kadar yüksek seviyelere çıktı. Şirket olarak, Teksas’ta daha fazla elektrik kullanılabilsin diye elektrik tüketimimizi gönüllü olarak azalttık.”

ABD’deki bazı kripto para madencileri, ülke genelinde yaşanan sıcak hava dalgaları yüzünden geçen ay dönem dönem madenciliğe ara verdiler.

Riot Blockchain, gönüllü olarak gittiği kesinti sonucunda temmuz ayı boyunca 11 bin 717 megavat daha az elektrik tüketti. Les’in açıklamasına göre bu miktar, elektrik tüketimi ortalama düzeyde olan 13 bin 121 hanenin bir aylık tüketimine bedel.

Şirket ayrıca Coinmint’e verdiği bazı cihazları, temmuz ayında Teksas’taki kendi tesisine sevk etti. Bu sebeple 2 bin 146 cihaz da devre dışı kaldı.

Riot Blockchain temmuz ayı boyunca 275 adet bitcoin satarak 5,6 milyon dolar gelir elde etti. Şirketin rezervlerinde 6 bin 696 tane bitcoin bulunuyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!