Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Mazide Kaldı, Para Aklamanın Yeni Yolu Fortnite

The Independent tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre dolandırıcılar, para aklamak için artık Fortnite’taki V-Papelleri kullanmaya başladılar.

V-Papel ile Aklama

Ücretsiz bir oyun olan Fortnite, günümüzün en popüler oyunlarından biri durumunda. Oyunun kendisi ücretsiz olsa da oyun içindeki çeşitli ürünler, V-Papel denen para birimiyle satın alınabiliyor. 1000 V-Papel 30 Türk Lirası karşılığında satın alınabiliyor.

Dolandırıcılar, insanlardan çaldıkları kredi kartı bilgilerini kullanarak V-Papel alıyor ve bu parayı daha sonra Fortnite oyuncularına satıyorlar. Çaldıkları paraları bu şekilde aklayan dolandırıcıların Bitcoin gibi kripto paralara ihtiyacı kalmıyor.

Zayıf Güvenlik

Siber güvenlik şirketlerinden Sixgill, The Independent tarafından yapılan Fortnite araştırmasına katkıda bulundu.

Şirketin kıdemli analistlerinden olan Benjamin Preminger, Fortnite güvenlik sisteminin pek güçlü olmadığını ve dolandırıcıların Fortnite sistemine “kolaylıkla para sokup çıkartabildiklerini” söyledi:

“Bu gibi suçlular Epic Games’in yetersiz güvenliğinden kolaylıkla faydalanıyorlar.”

Ne Kadar Aklandı?

Dolandırıcıların Fortnite aracılığıyla tam olarak ne kadar para akladıkları henüz bilinmiyor. Bu miktarı takip etmenin pek kolay olmadığını belirtmek gerek.

Sixgill buna rağmen eBay üzerinden satılan Fortnite ürünleriyle ilgili bir araştırma yaptı ve ilginç sonuçlara ulaştı. Bu araştırmaya göre geçtiğimiz yıl içerisindeki 60 günlük bir zaman dilimi içerisinde 250 bin dolar değerinde ürün satıldı.

Epic Games’in geçtiğimiz yıl 3 milyar dolar kar elde ettiğini ve oyunun hala epey popüler olduğunu düşünürsek şu ana kadar aklanan para miktarının oldukça ciddi olduğunu varsayabiliriz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment