Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Meşalesi” Kurumsal Yatırım Şirketi Fidelity’ye Aktarıldı

Sosyal medyada bir süredir dolaştırılan Bitcoin “meşalesi”, kurumsal yatırım şirketlerinden Fidelity’nin elinden geçti.

Sosyal medyanın önde gelen isimleri son birkaç haftadır sırayla Bitcoin meşalesini dolaştırıyorlar. Bu meşale Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey gibi isimlerin elinden geçerek Fidelity’ye aktarıldı.

Kısa süre içerisinde büyüyen bu “Bitcoin meşalesi” olayı aslında insanların Lightning Network aracılığıyla birbirlerine küçük meblağlarda Bitcoin göndermelerine dayanıyor. Bu olayın amacı ise Lightning Network aracılığıyla Bitcoin kullanmanın ne kadar pratik ve kolay olduğunu göstermek.

Twitter’daki @hodlonaut adlı kullanıcı tarafından aslında bir şaka olarak başlatılan bu olay hızla yayıldı ve pek çok kişi birbirine Bitcoin göndermeye başladı.

Bu sosyal medya etkinliğine katılan son isim ise Fidelity oldu. Forbes tarafından yayınlanan verilere göre ABD’nin en büyük şirketlerinden biri olan Fidelity, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde kripto para piyasasıyla yakından ilgilenmeye başladı.

Bu “meşale” adı verilen şey aslında bir “işlem” olduğu için içerisinde belli miktarda para barındırıyor. Değeri hala bin doların altında olan bu işlem şu ana kadar pek çok kişinin elinden geçti.

Bitcoin Cash geliştiricilerinden olan Amaury Sechet, bu meşalenin en sonunda “çalınacağını” düşünüyor. Çünkü Sechet’e göre bu meşale el değiştirdikçe daha değerli hale gelmeye ve dolaylı yoldan daha riskli olmaya başlıyor.

Twitter’daki pek çok kullanıcı, Fidelity’nin bu meşaleyi Ziya Sadr adlı bir İran vatandaşına aktarmasını öneriyor. Bunun sebebi ise insanlara ABD-İran arasındaki gerginliğin Bitcoin için herhangi bir engel teşkil etmediğini göstermek.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment