Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Meşalesi Twitter CEO’sunun da Elinden Geçti

Bitcoin ağındaki “yıldırım meşalesi”, onlarca kişinin ardından Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey’nin eline geçti.

Bitcoin kullanıcıları bir süredir belli bir ödemeye kendilerince küçük miktarda Bitcoin ekleyerek bu ödeme işlemini kendi istedikleri birine aktarıyorlardı. Twitter aracılığıyla başlatılan bu oyuna yıldırım meşalesi (lightning torch, Lightning Network’e hitaben) adı verildi. Bu oyunun amacı ise gayet basit; Bitcoin’in tanınırlığını ve popülaritesini artırmak.

Bu meşaleyi aktaran isimler arasına Twitter’ın CEO’su olan ve kripto paralara verdiği destekle tanınan Jack Dorsey de katıldı. Dorsey’nin katılımıyla birlikte bu oyun kapsamında yapılan işlemlerin toplam değeri 2 milyon 860 bin satoshiye (yaklaşık 100 dolar) kadar ulaştı. Dünya genelinde “taşınan” bu meşale şu ana dek 150’den fazla kişinin elinden geçti.

Jack Dorsey’ye meşaleyi aktran isim, kripto para sektörünün bilindik isimlerinden olan Matt Odell oldu. Odell, Twitter üzerinden Dorsey ile iletişime geçerek kendisini meşaleyi taşımaya teşvik etti.

Matt Odell’in elinden Jack Dorsey’nin eline geçen bu meşale orada da çok uzun süre kalmadı ve kısa süre içerisinde Lightning Labs’in CEO’su Elizabeth Stark’a aktarıldı.

Twitter’ın CEO’luğunu yapan Dorsey aynı zamanda bir ödeme şirketi olan Square’in CEO’luğunu da üstleniyor. Dorsey aynı zamanda Lightning Labs’in yatırımcıları arasında bulunuyor ve kendisinin bu teknolojiyle ilgili epey olumlu görüşleri olduğu biliniyor.

Dorsey bundan kısa bir süre önce Bitcoin’in geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu ve Bitcoin’in “İnternet’in para birimi” haline geleceğini söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment