Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sirkülasyondaki Bitcoin Miktarının Yüzde 0.18’i BitMEX’te Tutuluyor

Kripto para şirketlerinden Casa’nın CTO’su Jameson Lopp, sosyal medya hesabından BitMEX ile ilgili yeni bir gönderi paylaştı.

Lopp’un paylaştığı bilgilere göre günümüzde sirkülasyonda bulunan toplam Bitcoin miktarının yüzde 0.18’i, BitMEX’in sigorta fonunda bulunuyor.

Sigorta Fonu

Dünyanın en büyük kripto para platformlarından biri olan BitMEX, geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde büyümeye ve gelişim göstermeye devam etti.

BitMEX’in ne kadar geliştiğini platformun sigorta fonuna bakarak görebiliyoruz. BitMEX bu sigorta fonunu yatırımcıların aldıkları pozisyonlarda herhangi bir sorun yaşanması halinde kullanıyor.

BitMEX aracılılığıyla Bitcoin’den uzun veya kısa pozisyon alan yatırımcılar, eğer açtıkları pozisyonlar başarılı bir şekilde kapanırsa bu sigorta fonundan paralarını alabiliyorlar. Yatırımcılar bu sayede yaptıkları işlemlerden kar etmeleri durumunda BitMEX’ten ödeme alacaklarının bilincinde oluyorlar. Ayrıca eğer bir yatırımcı, yaptığı işlemde bir sorun olduğunu fark ederse BitMEX ile iletişime geçip bu sigorta fonundan parasını alabiliyor

BitMEX Büyüyor

Geçtiğimiz son birkaç ay içerisindeki verilere baktığımızda bu sigorta fonunun ciddi anlamda büyüdüğünü görebiliyoruz.

Jameson Lopp tarafından paylaşılan bilgilere göre 1 Ocak 2019’da içinde toplamda 20 bin 776 adet BTC bulunan bu fonda 26 Aralık tarihinde 33 bin 449 adet BTC bulunuyordu. Bu da neredeyse 240 milyon dolara denk geliyor.

Kaynak: Jameson Lopp Twitter

Lopp’un kendisinin de belirttiği üzere bu veriler BitMEX’in sigorta fonunun aradan geçen bu süreç içerisinde yüzde 62 oranında büyüdüğünü gösteriyor. Ayrıca bu verilere baktığımızda sirkülasyondaki 18.1 adet BTC’nin yüzde 0.18’lik kısmının BitMEX sigorta fonunda bulunduğunu görebiliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment