Bitcoin Muhteşem Yediliyi İzliyor: Standard Chartered Kaderi FED Belirleyecek Dedi!

Standard Chartered analistine göre Bitcoin’in (BTC) yaşadığı son düşüşler kripto paraya özel değil, genel piyasa belirsizliğine bağlı ve toparlanma Fed’in faiz politikasına dayanıyor.
Standard Chartered Dijital Varlıklar Araştırma Başkanı Geoff Kendrick, Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüşün kripto paranın kendisinden kaynaklanan sorunlardan çok, piyasadaki genel riskli varlıklarda yaşanan gerilime bağlı olduğunu ifade etti.
Kendrick’e göre Bitcoin, Tesla gibi teknoloji devlerinin oluşturduğu ‘Muhteşem Yedili’ grubuyla paralel hareket ediyor ve son dönemde bu gruptaki şirketlerle benzer dalgalanmalar gösteriyor.
Kendrick, Bitcoin’in toparlanabilmesi için iki önemli faktörün öne çıktığını belirtti. Birincisi, küresel piyasalarda risk iştahının artmasıyla gerçekleşecek genel bir toparlanma; ikincisi ise ABD veya başka ülkeler tarafından yapılabilecek resmi Bitcoin alımları gibi kriptoya özel olumlu gelişmeler. Ayrıca Kendrick, Fed’in faiz indirimine gitmesi durumunda Bitcoin’de hızlı bir yükseliş yaşanabileceğini savunuyor. Mayıs ayındaki Fed toplantısında faiz indirim ihtimalinin yüzde 75’e çıkması, Bitcoin’in yeniden ivme kazanmasını sağlayabilir.
Bitcoin için kritik destek seviyeleri
Bitcoin’in yakın vadede karşı karşıya kalabileceği kritik seviyelere de dikkat çeken Kendrick, fiyatın 76.500 dolar desteğinin altına düşmesi durumunda, bir sonraki destek seviyesi olan 69.000 dolar seviyelerinin hızla test edilebileceğini belirtti. Ancak analist uzun vadeli yükseliş beklentisini koruyarak Bitcoin’in yıl sonunda 200 bin dolara ulaşacağını öngörmeye devam ediyor.
Öte yandan CoinDCX Ventures Genel Müdürü Rohit Jain, gelecek hafta gerçekleşecek Fed toplantısında faiz oranlarının sabit tutulmasının Bitcoin üzerindeki baskıyı artırabileceği görüşünde. Jain, faizlerin sabit kalmasının Bitcoin’i yeniden 70.000 dolar seviyelerine doğru düşürebileceğini, Ethereum ve Solana gibi altcoin’lerin de benzer düşüşler yaşayabileceğini söyledi.
Fed’in son aylarda üç kez faiz indirimine gitmesine rağmen enflasyon endişeleri nedeniyle Mart ayında faizleri sabit bırakma ihtimali ise yüzde 97 olarak fiyatlanıyor.