Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ne Zaman 1 Milyon Dolar Olacak?

Bitcoin fiyatı ile ilgili uzun vadeli tahminler yapmak, son dönemde iyice moda haline geldi. Bir analist ise, hiçbir dış faktör olmadan; sadece belirli bir enflasyon altında, Bitcoin fiyatının ne zaman bir milyon dolara çıkacağını araştırdı. Sorunun yanıtı ise 2250 yılı oldu.

Sınırlı bir arza sahip olan BTC; buna karşın enflasyon ile uğraşan bir dolar cinsinden değer alıyor. Yani, bir fon, bankaya bir milyon dolar yatırırsa, yıllık yüzde 2 enflasyon altında bu rakamın alım gücü yıl sonunda 980 bin dolara düşüyor.

Bu düşüşe karşın Bitcoin enflasyona uğrayan bir model olmadığı için, bu yüzde 2’lik enflasyon ile birlikte, yıl sonunda aslında yüzde 2’lik bir artış yaşıyor. Yani, bir milyon dolarlık Bitcoin, o yıl sonunda 1 milyon 20 bin dolar ediyor.

İşte bu durum yıllar boyunca eğer hiçbir BTC artışı olmadan devam etse bile, Bitcoin fiyatı 2250 yılında 1 milyon dolara çıkacak.

Elbette bu alanda birçok farklı gelişmenin yaşanacağını da ifade etmek gerekiyor. Her ne olursa olsun, uzun vade için Bitcoin yatırımı yapmak, şu aşamada oldukça iyi bir karar olarak görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment