Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden 6.500 Dolara Düştü? Ünlü Yönetici Açıkladı!

Bitcoin, bundan kısa süre önce hiç beklenmeyen bir düşüş yaşadı ve fiyat bazında görülen bu sert hareket, birçok kripto para yatırımcısını paniğe sürükledi.

Bitcoin’in Düşüş Sebepleri

Bitcoin ETF’si yapan ve reddedilmeden önce olur cevabı alacak en güçlü adaylardan birisi olarak gösterilen VanEck’in dijital varlıklardan sorumlu yöneticisi Gabor Gurbacs da, bu beklenmeyen düşüşün nedenlerini kendince açıkladı.

Gurbacs’a göre BTC’yi aşağıya çeken ilk neden, Çin’İn korkmuş yatırımcılara adeta ‘çökmesi’ ve  düşük fiyatlardan alım yapılmasının önüne geçmesi. Bu aslında ülkede yasa dışı işlem yapan kripto para borsalarının kapatılması ile gerçekleştirilmişti.

Ünlü yöneticinin ikinci sebep olarak gösterdiği gelişme ise, 2019 yılı sonunda yapılan vergi kaybı arbitrajı. ABD odaklı kripto para piyasasında balinaların daha önce de yıl sonuna doğru az vergi ödemek için BTC fiyatını aşağıya çektiği teorileri ortaya atılmıştı.

Üçüncü sebep olarak çok fazla ürün geliştirme yapıldığını ve bunların kripto paralarla fonlandığını öne süren Gurbacs, son sebep olarak ise genel olarak piyasaya düşük likiditenin hakim olduğunu ve bunun satış baskısına yol açtığını ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment