Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Düştü? İşte Olası Sebepler!

Bitcoin bugün adeta 20 dakika içerisinde 500 dolara yakın değer kaybederek 7.500 dolara kadar sarktı ve birçok kripto para yatırımcısını korku sardı.

Bitcoin’in ani düşüşü piyasaya panik havası getirse de, birçok yatırımcı bu düşüşün sebebini henüz tam olarak anlayabilmiş değil.

Libra ve Kripto Para Sektörü

Uzmanlara göre Bitcoin’in düşüşünün arkasındaki birinci olası sebep, bugün Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in ABD Senatosu’na karşı ifade veriyor olması.

Zuckerberg bu duruşma ile sadece Libra’ya yönelik değil, aynı zamanda genel olarak kripto paralara yönelik eleştiriler de aldı. Temsilciler Meclisi üyesi Brad Sherman kripto paraların ya yatırımcılara para kaybettirdiğini ya da dünyada doların yerini değiştirmekte olduğunu vurgulayarak aslında sektöre olan tepkisini sergiledi.

BitMEX Tasfiyeleri

İkinci olası sebep ise BitMEX kripto para borsası üzerinde 250 milyon dolara yakın long pozisyonun tasfiye olması. Söz konusu tasfiye 3.600 BTC’nin Bitstamp üzerinde bir anda satılmasına ve zincirleme reaksiyona sebep olmuş olabilir.

Üçüncü olası sebep ise geçtiğimiz günlerde Brexit anlaşmasında yaşanan sorun nedeniyle kurumsal firmaların Bitcoin almaya geçmesinin devamının gelmemesi oldu.

Google ve Kuantum Bİlgisayar

Sosyal medyada konuşulan ve büyük etki yaratan bir diğer önemli gelişme ise Google’ın kuantum bilgisayar konusunda resmi açıklama yapması oldu. Google kuantum bilgisayarı keşfettiğini resmen açıkladı ve bununla beraber Bitcoin gibi ağlarda normal GPU’ların veya ASIC cihazlarının yapamayacağı hızda madencilik mümkün olabilir. Bu durum aslında ağı yüzde 51 saldırılarına karşı da savunmasız bırakabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment