Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Yükseldi: SEC ETF İçin Borsalar ile Görüşüyor!

Bitcoin spot ETF onayına yönelik beklentilerin bulunduğu bugün yaşadığı 5 bin doların üzerindeki düşüşün ardından gelen yeni gelişme ile birlikte yükselişe geçti. 

Geçtiğimiz günlerde Reuters tarafından sunulan bir rapor spot Bitcoin ETF onayına yönelik kripto para piyasasını 3 Ocak tarihi için beklentiye sokmuştu. Bu doğrultuda 45.800 dolara kadar yükselen ve bugün ise beklentilerin aksine sadece saatler içerisinde 5 bin doların üzerinde büyük bir düşüş yaşayarak 40.200 dolara kadar gerileyen Bitcoin SEC cephesinde yaşanan yeni gelişme ile birlikte yaralarını sarmaya başladı. 

FOX’dan Eleanor Terrett’in resmi X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşım tüm kripto para ekosisteminde yayıldı. Yapılan paylaşımda Terrett, SEC’nin Bitcoin ETF’i için başvuru yapan aracılara yönelik NASDAQ, NYSE, ve CBOE borsaları ile görüştüklerini belirtti.

“#SEC, spot Bitcoin ETF ihraççıları tarafından sunulan başvurulara ilişkin yorumları sonuçlandırmak adına Nasdaq, CBOE ve NYSE ile toplantı düzenliyor.”

Paylaşımın ardından 42.400 dolar seviyelerinden fiyatlanan Bitcoin, aniden yükselerek tekrardan 43.000 doların üzerine hareket etti. Haber yazımı sırasında ise 43.300 dolardan işlem görüyor. Piyasa bu gelişmeyi 1.000 dolarlık yükseliş ile karşılamış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!