Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Yükseliyor? Bitcoin Alternatifi Green Bitcoin 10 Milyon Dolara Dayandı

Bitcoin’de yaşanan yükselişin sebebi merak konusu olurken alternatif coin Green Bitcoin 10 milyon dolara dayandı. 

Lider kripto para birimi Bitcoin ve diğer kripto para birimleri haftaya oldukça hızlı başladı. Geçtiğimiz hafta yaşanan geniş çaplı düzeltmelerle sarsılan kripto para piyasası, pazartesi günü toparlandı ve yükselişe geçti.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 7 civarında yükseliş yaşadı. Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 69 bin 850 dolar seviyesinden işlem göre Bitcoin, diğer kripto para birimlerinde de artış yaşanmasına yol açtı.

Gerçekleşen düzeltme sonrasında Bitcoin geçtiğimiz hafta epey düşmüş ve 60 bin dolarlık bölgeye kadar gerilemişti. İki haftadan daha kısa bir zaman öncesinde ise BTC, 73 bin doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu kırmıştı.

Uzman kripto analist Alex Kuptsikevich, Bitcoin fiyatının yükselmesine ilişkin “Zirveden yapılan düzeltme, günlük zaman diliminde aşırı alım koşullarını ortadan kaldırdı, büyümeye yer açtı ve potansiyel alıcılar üzerindeki psikolojik etkiyi hafifletti. Zira çoğu yatırımcı, düşüşten sonra bir dijital varlığa daha rahat yatırım yapıyor.” dedi.

Bitcoin fiyatının yükselmesindeki bir başka gerekçe ise Ocak ayında onaylanan spot Bitcoin ETF’lere olan ilginin giderek artması. Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin Halving (Yarılanma) sonrasında da fiyatların desteklenmesi bekleniyor. 

Bitcoin fiyatının toparlanması, kripto yatırımcıları heyecanlandırıyor. Yeni bir ATH gelir mi heyecanıyla bekleyen yatırımcılar Bitcoin’i yakından takip ediyor. Bitcoin yatırımı yapmak için yeterli bütçesi olmayan kripto meraklıları ise Bitcoin alternatifi projelere yöneliyor.

BTC alternatifi olarak gösterilen ve çevre dostu vurgusuyla dikkat çeken Green Bitcoin, ön satışta topladığı milyon dolarlık fonlarla adından söz ettiriyor. 

Çevreci BTC Alternatifi Green Bitcoin 10 Milyon Dolara Dayandı

BTC’ye yatırım yapma imkanı bulamayan ancak Bitcoin’in adında geçmesinin bile bir coin’in yükselmesinde önemli rol oynayacağını düşünen yatırımcılar, çevreci BTC alternatifi Green Bitcoin’e yöneliyor. 

İndirimli fiyatlardan Green Bitcoin token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşan ön satış etkinliğine gösterilen ilgi, projenin doğru yolda olduğuna işaret ediyor. Ön satışta toplanan fonlar, proje sayfasında yer alan bilgilere göre 9 milyon dolar civarında gerçekleşirken GBTC’nin 10 milyon dolara dayandığı görülüyor. 

Oyunlaştırılmış staking mekanizması ile öne çıkan proje, borsa listelemeleri öncesinde yatırım yapmak isteyen kripto meraklılarını bekliyor.

GBTC, Bitcoin’den 10 Bin Kat Daha Az Enerji Kullanıyor

Green Bitcoin ekibi, yalnızca BTC isminden faydalanmak veya sempati toplamak için projelerine “Green” yani “Yeşil” sıfatı eklemiyor. Güvenilirliği ve şeffaflığı ile bilinen Ethereum blok zincirinde inşa edilen GBTC, geleneksel Bitcoin’den 10 bin kat daha az enerji kullanıyor. 

Enerji tüketimini neredeyse sıfıra indiren Ethereum tabanlı GBTC, bu sebeple çevreci kripto yatırımcıların ilgisini çekiyor. Yalnızca maddi kazanç değil gezegenin geleceği ile ilgili de endişelere sahip olan yatırımcılar, Green Bitcoin token satın almayı tercih ediyor. 

Projenin merkezinde oyunlaştırılmış staking mekanizması bulunuyor. Bu mekanizma sayesinde katılımcılar, GBTC tokenlerini stake ederek Bitcoin fiyat tahmininde bulunuyor. Bir gün sonraki fiyatlarla ilgili tahminde başarılı olan yani yeşil bölgeye düşen yatırımcılar, GBTC ile ödüllendiriliyor. 

GBTC staking mekanizması, oldukça fazla ilgi görüyor. Şu ana kadar stake edilen token sayısı 7,5 milyonu geçiyor. Projenin mevcut APY’si yüzde 76 bandında otururken ETH bloğu başına ödül, 1,5 GBTC oranında gerçekleşiyor. Green Bitcoin ekibi, staking havuzu ödüllerini 3 ay boyunca katılımcılarla buluşturmayı amaçlıyor. 

Green Bitcoin Satın Almak İçin Bilmeniz Gerekenler

Bitcoin’in mirasını Ethereum’un çevre dostu blok zinciri ile birleştiren Green Bitcoin token satın almak isteyen yatırımcılar,  düzenlenen bonus aşaması ile listelemeler öncesinde son bir fırsat elde ediyor. 

GBTC token arzının yarısı, ön satış etkinliğine tahsis ediliyor. Staking ödüllerine yüzde 20, pazarlamaya yüzde 12,5, likiditeye yüzde 7,5 ve topluluk ödüllerine yüzde 10’luk token arzı ayrılıyor. 

Ön satış devam ederken yatırımcılar, satın aldıkları GBTC tokenleri stake ederek pasif gelir elde etme imkanı buluyor. Borsa listelemeleri sonrasında ise GBTC sahipleri, Bitcoin fiyat tahmini yaparak daha fazla ödül kazanma şansı yakalıyor. 

Aşamalı ön satış etkinliğinde her aşamada token fiyatı artıyor. Proje ekibi yoğun istek üzerine borsa listelemeleri öncesinde son bir bonus aşaması düzenliyor. Bu aşamada Green Bitcoin token fiyatı, 1,1062 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Proje sayfasında yer alan geri sayım aracına göre bonus aşamasının tamamlanmasına 3 günden az bir süre kaldığı görülüyor. Bitcoin’e yeşil bir yaklaşım ile çevre dostu alternatif olma iddiasındaki Green Bitcoin, hem ucuza BTC satın alma hem de staking ile pasif gelir elde etme imkanı tanıyor. 

Yatırımcılar ön satış etkinliğine katılarak CEX ve DEX listelemeleri öncesinde indirimli fiyatlardan GBTC token satın alabiliyor. 

Kripto meraklıları, ETH, USDT veya BNB aracılığıyla GBTC ön satışına katılabiliyor. Bu kripto coinlere sahip olmayan kullanıcılar ise kart işlemleri ile kolayca GBTC satın alabiliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!