Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Öngörülemez Diyen Deneyimli Trader’dan Boğa İçin “Uçuk” Fiyat Tahmini

Deneyimli trader ve analist Peter Brandt, Bitcoin’in (BTC) yükselişe geçmesiyle birlikte boğaya dair birçok grafik dolaşmasına atıfta bulunarak kendi “uçuk” boğa senaryosunu paylaştı. 

Peter Brandt paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde, kripto para piyasalarının ne yöne gideceğine dair hiç kimsenin net bir fikri olmadığını öne sürerek kendi uçuk tahmini içerisinde 2 farklı Bitcoin grafiği paylaştı ve uzun vadeli yükselişe dair işaretler verdi.

Yine de kendi fikri dair bütün fikirlerin sadece tahminden ibaret olacağını vurgulan analist şu ifadelere yer verdi:

Herhangi bir aptal piyasalar hakkında çılgınca tahminlerde bulunabilir, bu da benim ahmakça tahminim.

Analist tarafından paylaşılan ilk grafikte Bitcoin’in önce 25 bin dolar bölgesine doğru bir yükseliş performansı sergileyeceği ardından 17 bin dolara kadar gerileceği belirtildi. Fakat yaşanan bu düşüş bir düzeltme olarak kalacak ve ardından BTC 30 bin dolara doğru bir yükseliş trendinin içine girecek. Brandt’ın grafiğine göre BTC’nin 30 bin dolar seviyesine ulaşması yaklaşık olarak bu yılın haziran ayına denk gelecek.

 

Analistin ikinci grafiği ise adeta ilkinin devamı niteliği taşıyor. Büyük resme odaklanan bu grafik, haziran ayında 30 bin dolara ulaşan BTC’nin yükseliş yönlü hareketine devam edeceğini ve bir önceki zirve seviyesinden bir tepki alacağını gösteriyor. Analizin devamına göre, ortalama 60-65 bin dolar bandından aldığı tepki satışının ardından Bitcoin fiyatı tekrardan 33 bin dolara kadar gerileyecek. Fakat bu gerileme orta vade için son gerileme olacak ve fiyat 33 bin dolardan 175-200 bin dolar seviyesine kadar “mega boğa” hareketine başlayacak.

Her ne kadar Brent’in analizi kendi tabiriyle “ahmakça” görünse de piyasanın içinde bulunduğu koşullar birçok analiste göre bilinmezlik barındırıyor. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,5 yükselen BTC haberin kaleme alındığı esnada 20.843 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!