Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Piyasa Payı Yüzde 70’i Aştı

Bitcoin’in kripto para piyasasındaki payı (dominance) gitgide artıyor. Bitcoin’in özellikle geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde yaşadığı hareketlilikle birlikte bu oran iyice yükselmeye başladı.

Bitcoin Güçleniyor

Günümüzde kripto para piyasasının toplam değerinin ve hacminin ciddi bir kısmı Bitcoin’den geliyor. Durumun ne kadar ciddi olduğunu anlatabilmek için anlık piyasa verilerinden bir örnek verebiliriz. Piyasanın şu anki toplam değeri 219 milyar dolar seviyesinde. Ancak sanki eğer Bitcoin piyasada yokmuş gibi davranırsak bu sayının 67 milyar dolar seviyesine düştüğünü görüyoruz.

TradingView verilerine göre Bitcoin’in piyasa payı son zamanlarda yaşanan gelişmelerin ardından yüzde 70 seviyesinin üstüne çıktı. Bu oran en son Eylül 2019’da bu kadar yüksek olmuştu

Bu oranın yüksek olması Bitcoin’in piyasa payının ciddi anlamda arttığı anlamına geliyor. Ancak bu, özellikle alternatif kripto para yatırımcılarını olumsuz yönde etkiliyor. Çünkü kripto para piyasasının büyük ölçüde Bitcoin’e dayanması, altkoinlerin geri kalmasına yol açabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment