Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Sabitken Fiyatta Hep Yükseliş Getiren Veri Yüzde 20 Arttı: Sıçrama Yakın!

Son verilere göre artan stablecoin likiditesi ve Bitcoin ağındaki büyük balina işlemleri, önümüzdeki haftalarda fiyatta yükselişin habercisi olabilir.

On-chain veri ve analiz platformu CryptoQuant’ın son verilerine göre stablecoin piyasası 169 milyar dolara ulaşarak yıl başından bu yana %31 artış gösterdi.

Özellikle Tether (USDT), 120 milyar dolara yükselen piyasa değeriyle %71 pazar payını elinde tutarken ABD’li dev stablecoin şirketi Circle’ın USDC’si de 36 milyar dolara ulaştı ve %21’lik pazar payıyla dikkat çekti.

(KriptoQuant)

CryptoQuant araştırma başkanı Julio Moreno’ya göre Ocak 2023’ten bu yana borsalardaki USDT bakiyeleri %146 artış gösterdi. Söz konusu yükselişe rağmen Bitcoin fiyatının yatay seyrini koruması  stablecoin bakiyelerinin gelecekte fiyat artışını destekleyebileceğini işaret ediyor. Uzmanlara göre tarihsel olarak stablecoin bakiyelerindeki artış, Bitcoin fiyatında bir yükselişi beraberinde getirmektedir.

Moreno, “Özellikle, Bitcoin fiyatı sabit kalmasına rağmen, bu bakiyelerin %20 oranında arttığını belirtti.” dedi. Söz konusu stablecoin bakiyeleri ile Bitcoin fiyatının korelasyon içerisinde olduğu varsayıldığında fiyat yükselişlerinin önümüzdeki haftalarda hatta günlerde başlayacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan bir diğer tarihsel verilere göre Bitcoin’de 15 Ekim’den sonra ortalama %16’ya yakın bir fiyat yükselişi görülmektedir.

Ayrıca başka bir on-chain veri platformu Santiment’e göre Bitcoin ağındaki 37,4 milyar dolar değerinde on-chain işlem hacmiyle birleşerek son yedi ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin’lerin tekrar dolaşıma girmesi, fiyat için olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!