Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Bitcoin Safiye’ Yüzlerce Kişiyi Dolandırdıktan Sonra Sırra Kadem Bastı

Bundan birkaç gün önce Türkiye’deki en büyük kripto para dolandırıcılarından birinin kimliği açığa çıkmıştı.

Aydın’daki Safiye Gökçe Y. adlı bir vatandaşın şu ana dek onlarca kişiyi kandırdığı ve milyonlarca lirayı toplayıp kaçtığı öğrenilmişti. Ancak yeni gelen bilgiler, bu dolandırıcılık olayının zannedilenden çok daha büyük olduğunu gösteriyor.

Aydın’da Dolandırıcılık

Aydın’daki Safiye Gökçen Y. adlı bir vatandaş iki yıl boyunca insanlardan para toplayarak onlara bu paraları Bitcoin’e yatırdığını, buradan gelen paraları da kar payı olarak dağıtacağını söyledi. Bu vaadiyle toplamda milyonlarca lira toplayan ve halk arasında “Bitcoin Safiye” lakabını alan Safiye Gökçen Y., topladığı bu paralarla sırra kadem bastı.

Bitcoin Safiye’nin Aydın genelinde aralarında polis, akademisyen, doktor gibi isimlerin bulunduğu 20’den fazla kişiden 40 milyon lira civarında para topladığı düşünülüyordu.

Türkiye’ye Yayılmış

Yeni gelen bilgiler gösteriyor ki Safiye Gökçen Y. adlı bu vatandaşın kurduğu dolandırıcılık ağı aslında zannedilenden çok daha büyükmüş.

Bu kadının Aydın genelinde 20-30 civarında kişiyi dolandırdığı düşünülüyordu. Ancak Sabah gibi kaynaklara göre Bitcoin Safiye İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Kayseri ve Karaman gibi çeşitli şehirlerden yüzlerce kişiyi dolandırdı.

Safiye Gökçen Y.’nin insanları dolandırmak için sıklıkla kılık değiştirdiği öğrenildi. Türkiye genelinde yüzlerce kişiyi hedef alan Bitcoin Safiye’nin bu insanlardan yüz milyonlarca lira topladığı düşünülüyor. Sabah’ın haberine göre Bitcoin Safiye’nin şu ana dek toplamda 375 milyon liralık vurgun yaptığı belirtiliyor.

Didik Didik Aranıyor

Yüz milyonlarca lira toplayan Safiye Gökçen Y., yüzlerce kişiyi dolandırdıktan sonra sırra kadem bastı.

Yetkililer kısa süre içerisinde durumu soruşturmaya ve Safiye Gökçen Y.’yi aramaya başladılar. An itibarıyla yurt dışına çıkış yasağı bulunan Bitcoin Safiye, Türkiye genelinde didik didik aranıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Adem
    Posted 03 Kasım 2019 - 23:56 23:56

    Safiye guzel bir hatuna benziyor kendime asik etmem gerek onu 🙂

Leave a comment