Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Şantajcıları, Fidye Yazılımdan, Bomba Tehditlerine Geçiş Yaptı

Belirli kurumlara veya kişilere fidye yazılım göndererek bunun kaldırılması için Bitcoin talep etmek 2018 yılında oldukça popüler bir yöntem haline gelmişti. Ancak görünüşe göre bu trend çok tehlikeli yeni bir eğilim ile yer değiştirmeye başlıyor.

Yeni yayılan spekülasyonlara göre, şantajcılar belirledikleri kişi veya kurumları arayarak kendilerine belirli bir sayıda Bitcoin göndermelerini, aksi taktirde binaların bomba ile patlatılacağını öne sürmeye başladı. ABD’nin büyük bir kısmı, geçtiğimiz 13 Aralık tarihini bir Bitcoin şantajcısının, ülkede birden fazla yeri bomba ile patlatacağı tehdidi altında geçirdi. Söz konusu tehditler e-mail ile gönderildi ve bombaların patlamaması için 20.000 dolar değerinde Bitcoin istendi.

”Benim elemanımın, sizin işletmenizin bulunduğu binaya bir bomba (tetryl) getirdiğini bildirmek için size yazıyorum.  Olası bir patlama durumunda birden fazla kurban olacaktır.”

Şantaj gönderisinin devamında, ‘iş günü’ sonuna kadar ödemenin yapılmasını, aksi taktirde bombanın patlayacağını belirten bir tehdit de yer almakta. Konuyla hemen ilgilenmeye başlayan New York polis departmanı, kendi Twitter adresinden de bir bildiri yayınlayarak söz konusu tehdidin bir yalan olduğunu ve yapılan birden fazla aramaya rağmen hiçbir patlayıcı madde bulunamadığını açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment