Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Bitcoin Sözleşmelerinin Hacmi Rekor Seviyelere Ulaştı

CME’nin Bitcoin vadeli sözleşmelerine duyulan ilgi bundan birkaç gün önce rekor seviyelere çıktı.

CME 28 Mayıs tarihinde bir veri raporu yayınladı ve müşterilerine sunduğu ürünlerle ilgili genel bilgiler paylaştı. Bu veri raporunda Bitcoin vadeli işlemleriyle ilgili verilere de ulaşmak mümkün.

CME’nin yayınladığı rapor gösteriyor ki Bitcoin vadeli sözleşmelerindeki açık pozisyon sayısı 5 bin 190’a yükselmiş durumda. CME aynı veri raporunu ondan bir hafta önce de yayınlamıştı. Bu iki haftanın verilerini kıyasladığımızda 28 Mayıs haftasında yüzde 7’lik bir artış olduğunu görebiliriz.

CME platformundaki Bitcoin vadeli işlemleri aslında bu yıl genel olarak oldukça iyi bir performans sergiliyorlar. Geçtiğimiz yıl piyasanın da düşüşüyle birlikte pek ilgi görmeyen bu sözleşmeler bu sene ilgi odağı haline geldiler.

Bitcoinist bundan birkaç hafta önce yayınladığı bir haberde CME’deki Bitcoin sözleşmelerinin toplam ticaret hacminin 1.3 milyar dolara ulaştığını ve bunun yeni bir rekor olduğunu belirtmişti. Bazı isimlere göre Bitcoin sözleşmelerine duyulan ilginin bu denli artması aslında kurumsal yatırımcıların piyasaya girdiklerinin bir göstergesi.

Bu vadeli sözleşmelerin tarihi geldiğinde ve açık pozisyonların büyük bir kısmı kapandığında vadeli işlem piyasasında tam olarak ne gibi bir değişiklik olacağı ise şu anlık bilinmezliğini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment