Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Talebinde Keskin Düşüş: ABD’deki Alımlar ve İlgi Azalıyor!

Bitcoin’e olan talep, nisan ayından bu yana düşüş trendinde ve son haftalarda neredeyse negatif seviyelere yaklaştı.

Veri analitik firması CryptoQuant’ın 20 Ağustos tarihli raporuna göre Bitcoin’e olan görünür talep, nisan ayında 496.000 Bitcoin’lik 30 günlük bir büyümeden, şu anda negatif 25.000 BTC’lik bir gerilemeye döndü.

Analize göre görünür talep, günlük toplam Bitcoin blok sübvansiyonu ile bir yıl veya daha uzun süre sabit kalan Bitcoin miktarındaki günlük değişim arasındaki fark hesaplanarak belirlendi.

Talepteki bu yavaşlama, ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri tarafından yapılan alımların azalmasıyla tetiklendi. Mart ayında 12.000 BTC olan alımlar, 11 Ağustos ile 17 Ağustos arasında ortalama 1.300 BTC’ye geriledi.

Coinbase’de işlem gören Bitcoin için fiyat primi, ETF’lerin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, 2024’ün başlarında %0,25’e ulaştı. O zamandan bu yana prim, şu anda %0,01 seviyesine kadar düşerek ABD’deki Bitcoin talebinin yavaşladığını doğruladı.

Kalıcı sahipler Bitcoin biriktirmeye devam ediyor

Kurumsal tarafta olumsuz trende rağmen, uzun vadeli Bitcoin sahipleri düşük fiyatları avantaja çevirerek eşi görülmemiş oranlarda Bitcoin satın aldı. Hiç harcama yapmamış ya da Bitcoin satmamış olan adreslerin toplam bakiyesi, aylık rekor seviyede 391.000 BTC artış gösterdi.

Raporda, “Kalıcı sahiplerden gelen talep, Bitcoin’in fiyatının 70 bin doları aştığı 2024‘ün ilk çeyreğindekinden bile daha hızlı artıyor” ifadelerine yer verildi.

Bu arada, balinalar (1.000-10.000 coin tutan adresler) toplam varlıklarını azaltmış durumda. Analize göre, “Balinaların varlıklarındaki 30 günlük yüzde değişimi, Şubat ayında %6’dan, şu anda sadece %1’e geriledi.

Balinaların varlıklarındaki %3’ü aşan aylık büyüme oranı, genellikle Bitcoin fiyatlarındaki artışla ilişkilendiriliyor,” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!