Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz 03 Mayıs 2020

Bitcoin Yarılanma Öncesi 10.000$’a Ulaşabilecek Mi?

Merhaba,

29 Nisan’da Bitcoin fiyatı Mart ayının ortasından beri ilk kez 8.000$’a ulaştı. Bu ani fiyat artışının sebepleri arasında yaklaşan halving (yarılanma) önemli bir yer tutuyor. Bitcoin fiyatının yarılanma öncesi ve sonrasında değerinin artışı kanıtlanmış bir geçmişe sahip. Yaklaşan yarılanma etkinliğini kazanca çevirmek isteyen yatırımcıların ilgisiyle artan Bitcoin fiyatı, yarılanma öncesinde 10.000$ seviyesinde tutunmayı başarabilecek mi? Büyük resimden başlayarak fiyatın seyrini ön görmeye çalışalım.

Haftalık grafiğe baktığımızda kararlı bir şekilde artan fiyatı piyasanın kabul ettiğini ve bu artışı desteklediği görebiliyoruz. Paralel kanal arasında bir süre yükselmeye çalışan fiyat nihayet kanalın üstüne çıkmayı başarmış durumda. Kanaldan burnunu yukarı kıran fiyatın önündeki ilk önemli engel olan 10.000$ seviyesinin denenmesinin ardından geçmişte olduğu gibi hızlı bir ters tepki gelmez ve fiyat aşağı kırılmadan tutunmayı başarırsa bir sonraki hedefi 11.600$ seviyesi olacaktır. Yarılanma öncesinde bu denemeyi yapacağını düşündüren fiyatın, yarılanma öncesinde o bölgeye sağlam bir çapa atıp atmayacağı keyifle izlenecek bir fiyat hareketi olacaktır.

Günlük grafiğe MA20’nin gözünden baktığımızda 2020’nin yeni bir zirveye sahiplik yapacağını söylemek mümkün görünüyor. 2019 Nisan ayı başında MA20’nin üstüne geçen fiyat aynı yılın Haziran sonuna kadar kararlı bir yükseliş gösterip 2019’un zirvesini oluşturmuştu. Benzer bir fiyat hareketi yine Nisan ayı başında kendisini gösteriyor. MA20’nin üstüne hareket eden fiyat kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. İlk hedefi olan 10.000$’ın aşılmasının ardından bu yılın yeni zirvesini yarılanma sonrasında oluşturacağına dair bir planın varlığından söz edebiliriz.

Altısı uzun altısı kısa toplam 12 tane hareketli ortalamadan oluşan GMMA (Guppy Multiple Moving Average) Guppy Çoklu Hareketli Ortalama analiz aracı da yukarıda olduğu gibi fiyatın geçmişteki hareketlerine baktığımızda yeni zirvelerin deneneceğinin işaretlerini taşıyor. Altı kısa hareketli ortalamanın diğer altı uzun hareketli ortalamayı yukarı kesmesiyle yükseliş trendinin başladığını gösteren GMMA, trend değişikliklerini tanımlamak ve trendin gücünü göstermesi açısından son derece önemli bir teknik araçtır. Günlük grafikte GMMA fiyatın yükselen trendini ve gücünü onaylamış bir yapı oluşturmuş durumda.

Yarılanma öncesinde 10.000$’da tutunacak bir fiyat yarılanma sonrasında gerçekleşecek olan zirvenin yarı fiyatı olma yolunda ilerliyor. 2020 içinde 20.000$’ı mutlaka test edeceğine olan inancı Google Trend aramaları da destekliyor. Google Trend verileri, yakında gerçekleşecek olan yarılanmaya olan ilginin 2016’daki son yarılanmaya göre %16 daha fazla olduğunu gösteriyor. İşin bir başka ilginç yanı da söz konusu yarılanmanın zamanlamasının dünya genelinde yaşanan finansal belirsizlik sırasında gerçekleşecek olması. Bu nedenle bu yılki yarılanma Bitcoin’i daha iyi bir yere taşıma potansiyeline sahip.

Yarılanma öncesinde Bitcoin fiyatı 10.000$ fırsatı sunuyor.

 

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment