Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz : 12 Mart 2020

Bitcoin Takip Edilmesi Gereken Seviyeler Neler?

Merhaba,

Geçtiğimiz hafta sonuna doğru teknik ve temel birçok analiz göstergesinin yükselişi işaret etmesine rağmen Bitcoin fiyatı ani ve şaşırtıcı bir karar vererek yönünü değiştirip güneye doğru yol almaya başladı. Bu ani değişiklik 2020 yılının en düşük seviyesinin yaşanmasına neden olmanın dışında, 2020 içinde elde edilen tüm kazanımların da kaybedilmesiyle sonuçlandı. Artan satış baskısına karşı koyamayan fiyat global ekonomik belirsizliklerinde etkisiyle düşüşüne devam ediyor.

Haftalık grafikte 7.400$ ile 6.700$ arasındaki kanalda yaşam savaşı vereceği düşünülen fiyatın bu kanalın dışına aşağı doğru çıkmasıyla 6.400$ seviyesini, yukarı doğru kanalın dışına çıkmasıyla da 8.000$ seviyesini göreceğini söylemek mümkün. Kanalın içinde bir süre ralli yapması olası görünmesine rağmen fiyatın değişken doğası her an her hamleye açık görünüyor.

Fiyatın Nisan 2018 ile Mayıs 2018 arasında sergilediği OBO’nun ardından düştüğü seviyeler olan 6.700$ ile 5.700$ arasındaki kanalda bir süre ralli yapmış olmasından dolayı, bugün için yaşanan OBO’nun da bir benzeri olacağı düşünülürse söz konusu fiyat aralıklarında bir ralli beklenebilir. Fiyat geçmiştekine benzer bir yapı içinde hareket ederse umarız kanalın altına doğru bir ivme kazanmaz ve tarihi bir başka düşüş yaşamaz.

Fibonacci Retracement’in önemli değerlerden biri olan 0.618 düzeyinin 7.200$’ı işaret etmesi bu seviyenin yakından takip edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Ayrıca önemli bir başka dikkat edilmesi gereken teknik analiz göstergesi de haftalık MA 100’ün de 7.200$ seviyesinde olması. Fiyatın yukarıda bahsi geçen kanallardaki yönünün 7.200$ seviyesinde alacağı hareket planına göre değişeceğini söylemek gerekir. Bu seviyenin yakından takip edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment