Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz 14 Mayıs 2020

10.000$ Yine, Yeniden…

Merhaba,

Bitcoin fiyatı 9.000$’ın üstüne çıktıktan sonra 9.500$ seviyesini kazanmayı başardı. Hafta sonu yaşanan çöküşün ardından bir kere daha 9.000$’ın üstüne çıkan fiyatın 9.500$’ı göreceği zaten Bitcoin fiyatının doğası gereği bilinen bir gerçekti. Bir başka bilinen gerçek de bu seviyeyi gören fiyatın 10.000$ seviyesini de göreceğidir. Merak edilen ise o seviyeyi koruyup koruyamayacağı… Piyasanın mevcut durumu yavaş hareket eden bir yükseliş eğilimine sahip, bu durum ayıların bu artışa karşı koyacak gücünün olmadığını gösteriyor. Ancak buna karşılık 9.500$ seviyesini gören boğaların da 10.000$’ı kazanabilmeleri için enerjilerini arttırmaları gerekiyor. Piyasanın genel durumuna paralel kanalların gözünden ve büyük resimden başlayarak bir göz atalım.

Haftalık grafik piyasanın olumlu gidişini onaylayan bir yapıya sahip. Düşüş eğilimi içindeki fiyatın paralel kanaldan çıkmayı başarmasıyla artık düşüş eğilimin son bulduğu izlenimi ortaya çıkıyor. Yeşil okla işaret edilen bu kopma ile 9.500$ seviyesini gören fiyatın bir sonraki yolculuğu 10.000$ ile 11.600$ arasındaki mavi kanalda devam edecektir. Yakın geçmişte 10.000$ seviyesini gören fiyatın keskin geri çekilmeler yaşadığını biliyoruz. Aynı geri çekilmenin tekrar yaşanmaması için fiyatın 11.600$ seviyesinin üzerinde tutunması zorunluluğu ortaya çıkıyor. Bu seviyede tutunan fiyatın aşağıda bahsi geçecek olan 12.000$ seviyesini göreceğini ve bu seviyeyi korumak için boğaların var güçleriyle savaşacaklarını göreceğiz. Sonrası ise bu yılın yeni rekorları olacaktır.

Günlük grafik bize boğaların güç kazandığını ve fiyatın artış eğiliminde olduğunu gösteriyor. Paralel kanal içinde bulunan orta çizgide oluşan direncin kırılması, fiyatın üst banda doğru hareketini onaylarken karşısına 10.000$’dan sonra aşması gereken bir başka önemli direnci çıkartıyor. 10.300$ seviyesi. Yine yakın geçmişte fiyatın bu seviyeden hızla geri döndüğünü görebiliyoruz. Bu nedenle orta bandın aşılmasının ardından 10.300$ seviyesinin de korunması büyük önem taşıyor. 10.300$ seviyesinin korunması ise 12.000$’a giden pürüzsüz bir yol açacaktır.

Halvingin olumlu etkisinin de yaşanacağı bu süreçte fiyatın yükseliş eğilimini hızla mı yapacağı yoksa 9.500$ seviyesine gelirken yaptığı gibi yavaş mı olacağı yakından takip edilmesi gereken bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber geçmişte fiyatın 10.000$ seviyesinden gördüğü tepkiyle hızla geri çekildiği gerçeği de akıldan çıkarılmaması gereken bir diğer önemli detaydır.

Son olarak Koin Bülteni’nde yayınlanmış olan Tuğay KAYNAR’a ait bu makaleyi dikkate almanız gerektiğini belirtmek isterim.

 

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment