Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz: 29 Ocak 2020

Bitcoin 9.000$ Psikolojik Sınırını Aştı… Sıradaki 10.000$ Mı?

Merhaba,

3 Ocak’tan bu yana ve yaklaşık 6.900$ seviyelerinden başlayan Bitcoin artış trendi günlük 9.400$ / 9.600$ ve haftalık 9.500$ / 9.800$ güçlü direnç kanallarına dayandı. Yükseliş trendini sürdürme eğilimi içinde olan fiyatın ayılar tarafından frenlenmesi için beklenen bu kanala yaklaşması, 10.000$ psikolojik sınırını aşmanın kolay olmayacağının işaretlerini taşıyor. Ocak ayının başından beri sessizliğini koruyan ayıların önemli direnç noktalarının oluşturduğu direnç kanallarına kadar fiyatın çıkışına müdahale etmemeleri başlayacak güçlü bir ayı hamlesinin habercisi olabilir mi? Ya da güçleri mi tükendi? Bununla beraber kararlı bir şekilde yükselen fiyat, bu yükselişine devam ederse Bitcoin alımı için geç mi kalınmış olacak? Fiyatın olası hamleleri ne?

Geçtiğimiz hafta başı 13 Ocak itibariyle haftalık 20 MA ve düşüş trend çizgisinin kesişim noktası olan 8.400$ seviyesini aşmayı başardıktan sonra hızla yükselme eğilimini devam ettiren fiyata tanıklık yaptık. 20 Ocak’ta ayıların zayıf hamlesine boğalar net bir karşılık vererek fiyatı yukarı taşımayı başardılar. Önemli direnç noktalarını kararlı bir şekilde geçen fiyatın yönü hala kuzeye doğru. Bu yönünü korumayı başarırsa 9.500$ ile 9.800$ haftalık direnç kanalında bir engelle karşılaşabilir. Bu kanal arasında bir duraksama yaşayacak olan fiyatın 10.000$ psikolojik sınırına doğru bir atağa geçmesi büyük olasılık. Ancak kanala sıkışıp kalacak olan bir fiyatla karşılaşırsak kanaldan aşağı doğru akması muhtemel bir harekete de şahit olabiliriz.

Günlük grafikte fiyatın 9.400$ ile 9.600$ arasında sıkışması muhtemel bir direnç kanalı ile karşılaşacağı olasılığı yüksek görünmesine rağmen, bu seviyeleri aşması durumunda ilk hedefinin 10.000$ psikolojik sınırının olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Eğer bu yaşanırsa, 10.000$ seviyesinde göreceği güçlü satışlar fiyatı aşağı çekecektir ancak hacimle desteklenen bir yukarı ivme, fiyatı 11.500$ sınırına kadar taşıyacak enerjiyi sağlayacaktır. Buna ek olarak, MA 50 ve MA 200’ün yakın zamanda yapmayı planladıkları kesişimin gerçekleşmesi ile 11.500$ artık bir direnç olmaktan çıkıp desteğe dönecektir. 11.500$’ın güçlü destek olarak adlandırıldığı günlerde -ki yakındır, yeni direnç noktalarından bahsetmeye başlayacağız.

Günlük grafikte Elliot 5. dalganın yaşandığını, A ve C ana dalga düzeltme ile B itkilerinin gerçekleşeceğini unutmadan pozisyonlarımızı takip etmemiz gerektiğini hatırlatalım. Yine günlük grafikte görebilenler için dev bir TOBO’nun yaklaşmakta olduğunu ve bunun da yakın takibe alınması gerektiği bilgisini paylaşalım. Olası bir dev TOBO tarihi rakamların ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Bitcoin’in kazandırmak için fırsatlar sunduğunu, bu fırsatları değerlendirmenin kolay olduğunu, sadece bilgiye sahip olunması gerektiğini düşünenler için;

22-23 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Teknik Analiz Sanatı Eğitimi düzenlenecektir. Başvuru linkleri aşağıdadır.

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment