Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 01.10.2018

Merhaba,

Bitcoin’e Neler Oluyor, Neler Olacak?

Bugün 1 Ekim 2018 ve yazının yazıldığı sıralarda Bitcoin 6.600$ seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin, intraday (gün içi) aralığında sıkışmış bir vaziyette el değiştirmeye devam ediyor. Cumartesi gününün en düşük seviyesi olan 6.450$ bandından kurtulup biraz toparlanmaya başlayıp 6.600$ kritik seviyesinin üstüne çıkmayı başarmasına rağmen, onu bir sonraki üst seviyeye taşıyacak olan momentumun zayıf olduğu görülüyor. Bitcoin Eylül ayının son haftasını marjinal kazanımlarla kapattı ancak yine de kırmızı bölgeden kendini kurtaramadı.

Eylül ayı boyunca yaşanan düşük işlemler ve istikrarsız volatilite yüzünden kendisine hızlı bir ivme yakalayamayan BTC Ekim ayının başlamasıyla beraber yepyeni umutlara göz kırpacak mı dersiniz?

Kripto para uzmanları ve analistlerine göre piyasa bir mevsimsellik yaşıyor ve yaklaşmakta olan bir ralli ile beraber ortaya çıkan biz dizi teknik veri güçlü bir toparlanmanın yakın zamanda başlayacağını işaret ediyor. Eylül ayının bitişiyle beraber çok ilginç bir son çeyreğin başlayacağının düşünülmesinin en temel nedeni ise geçtiğimiz yıl aynı dönemlerde yaşananlar. Hatırlanacağı gibi geçen yıl tamda bu zamanlar boğaların büyük toparlanma hamlesinin sonucunda Bitcoin ve onu takip eden tüm alt coinler tarihlerindeki en şatafatlı zamanı yaşamışlardı. Benzer bir boğa momentumunun kendisi tekrar edebileceği beklentisi ise son derece büyük. Hatta piyasadaki birçok büyük oyuncu bu dönemin gelmesini sabırsızlıkla beklediklerini zaman zaman ifade etmişlerdi.

Peki bu gerçekten yaşanacak mı?

Bitcoin aylık grafiğine fiyat formasyonları açısından baktığımızda birkaç olası formasyondan söz etmek mümkün. OBO, ÇİFT DİP TEPE, ÜÇGEN, TAKOZ  vb. gibi birçok yapı oluşabilir. Hangi formasyon oluşursa oluşsun fiyatın göreceği en düşük seviye 14.000$ civarını işaret ediyor. Hatta bu grafiğe ELLIOT DALGA PRENSİBİ’nin ikinci dalgası bitmiş ve üçüncü dalga başlayacak gibi bir öngörü de eklenebilir ki bu durumda fiyat 14.000$’ı çok fazla aşacaktır. Bunun üzerine birde RSI’ın 50 seviyesinin üzerinden seyrettiğini eklersek geçtiğimiz yıl yaşananların tekrar etmemesi için bir neden kalmıyor ortada.

bitcoin 01.10.2018
bitcoin 01.10.2018

Tüm bunlara ek olarak kripto para ünlülerinden Mike Novogratz ve Tom Lee’nin şu açıklamaları da işin bal kaymak kısmı, diyorlar ki;

“Artık ayılar tükendi.”

Bu teori, Bitcoin fiyatının son satışlar sırasında ısrarla ve güçlü bir şekilde 6.000$’ın üzerinde kalması ve güçlü düzeltmeler yaşamasıyla doğrulandı.

Eğer gerçekten tarih tekerrür edecekse, fiyat hareketlerinin tekerrürden ibaret olduğu teorisi doğruysa 2017 son çeyreğinde yaşananlar neden bu yılın son çeyreğinde de yaşanmasın?

Kripto para piyasasında beklenen bu büyük boğa çıkışı sırasında doğru pozisyonlar almak, fiyat hareketlerini doğru tahmin edebilmek, zarar etmeden işlemler yapabilmek için “Kaybetmeme Garantisi” veren bitcointeknikanaliz.com ve teknikanalizegitim.com sitelerini incelemenizi öneririm.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment