Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 10 Ekim 2018

Merhaba bugün 10 Ekim 2018,

Bitcoin’in bir breakout yaşama şanşı var mı?

Grafikler bu soruya “evet” cevabı verirken, BTC formasyonlara uyumlu hareket etmiyor. Bilinen tüm formasyonları devreye soktuğumuzda bitcoin’in bu formasyonlara karşı bir direnç sergilediğini görüyoruz. Peki bu değişecek mi, değişmek üzere mi?

Kripto para piyasasının babası dün % 0,5’lik kayıplar yaşayarak günü kapattı. Ancak son 3 haftadır 6.350$ ve 6.800$ aralığında gidip gelen fiyat bir kırılma işareti vermeye niyetli görünüyor gibi.

Şöyle ki;

2018 yılının tamamında düşüş eğilimleri ile zamanını geçiren BTC, simetrik üçgen formu içinde uzun zamandır sıkışmış bir vaziyette olduğu için çok ilginç bir grafik oluşturmaya başladı. Bu oluşan grafikteki üçgen artık kapanmaya başladı. Üçgenin kapanması boğaların mevsiminin geldiğini göstermesinin yanı sıra geçen yıl aynı dönemlerde yaşananların da tekrar etmesi olasılığının olduğunun bir belirtisi. Her ne kadar geçtiğimiz yıldaki gibi olağanüstü bir artış beklenmese de hatırı sayılır ve yüzleri güldürecek bir fiyat hareketinin olacağı beklentisi son derece yüksek.

10.10.2018
10.10.2018

Üçgen kapandığı ve BTC’nin fiyatı hareketlenmeye başlayacağı için potansiyel bir boğa kopuşundan bahsetmeye az kaldığı söylenebilir. 6.000$ ile 8.400$ arasında değişen bu grafik formasyonu aynı yükseklikte bir tırmanışın oluşabileceğinin farklı bir göstergesi. Ayrıca 7.000$ ile 7.400$ arasında kendisine bir destek bulmuş olan BTC’nin bundan sonra 8.400$ gibi bir tavana değeceğini de söylemek mümkün.

Yukarıda da belirttiğim gibi grafikler pozitif olsa da geçtiğimiz Aralık ayında yaşananlar kadar büyük bir kopuşun olmayabileceğini aklımızdan çıkarmamakta fayda var. Kripto para piyasası olgunlaşmaya devam ediyor fakat tam anlamıyla olgunlaştığını söylemek için henüz çok erken. 2018 yılı içindeki süregelen fiyat düşüşleri Bitcoin’i olgunlaştırma yönünde epeyce eğitti. Ancak bu eğitim tam olarak bitmedi ve bir süre daha devam edecek. Bu olgunlaşma sürecindeki en büyük değişken ise SEC’in vereceği ETF kararı olacak. Hala bu kararın olumlu ya da olumsuz bir yönde çıkmasını sabırsızlıkla beklemeye devam ediyoruz.

Son olarak size iki küçük tavsiyem olacak.

İlki, SEC’in vereceği kararı takip edebilmek için bu sayfayı sık kullanılanlara eklemeniz ve her gün takibini yapmanız.

Bir diğeri ise; kendi analizinizi kendiniz yapıp başkalarına bağımlı kalmaktan kurtulmak için aşağıdaki eğitim programlarını incelemeniz.

bitcointeknikanaliz.com ve teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment