Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 11 Temmuz 2019

Merhaba,

Bitcoin neden 1.000$’dan fazla düştü?

Önceki yazılarımızda şu üç konuya dikkat çekmiştik.

  • Uzun zamandan beri Bitcoin’in üzerinde sürekli artan bir satış baskısı var.
  • Sağlıklı ve derin geri çekilmeler yaşanması Bitcoin’in güvenirliği ve olgunlaşması açısından son derece önemlidir.
  • -Fiyatın FOMO’dan da kaynaklı bir şişirme artış yaşaması ve sürekli pompalanmasının olumlu sonuçlarının olmayacağı.

Bu üç konunun art arda gelmesiyle ortaya çıkan sonuç %12’lik reel bir fiyat kaybı oldu. Alt coin piyasası da doğal olarak bundan etkilenerek kırmızıya boyandı. Bundan sonrasında bu düşüş devam eder mi ya da toparlanma ne zaman başlayacak gibi sorular sorulmaya devam ediyor.

Dün yaşananlar kaçınılmaz bir sonuçtu. Ama teknik analizi bilenlerle bilmeyenler arasında önemli bir farkı tekrar gözler önüne serdi. Analiz yapabilenler gelen “Ayı Tuzağını” gördüler ve pozisyonlarını buna göre aldılar. Analiz yapamayanların son durumları ise kayıplarından kaynaklanan acılarının dinmesini bekleyip yeni sermaye arayışları içinde girmeleri şeklinde özetlenebilir.

Ayı tuzağı nedir bilir misiniz?

Yükseliş trendi içindeki bir piyasada bu yükseliş trendinin sonlandığına dair oluşturulan bir aldatmaca kurgusudur. Yükselen bir fiyat hareketi içinde bir takım teknik verilerin bozulması ve satışların artmasıyla yatırımcıların ellerindekileri satmaya başlaması ama bir miktar yatırımcının satışlarından sonra trendin tekrar yukarı yönlü yükselmeye devam etmesi ile oluşur. Ayı tuzağı planlı ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirilir. Piyasadaki oyuncuları yükselişin tamamlandığına inandırarak satışa zorlandırıldıkları koşulların sağlanmasıyla ortaya çıkar. Bunun tersi de Boğa Tuzağıdır.

Günlük grafikte tam da açıklandığı şekilde oluşmuş 3 tane Ayı Tuzağı mevcut. Bilenlerin yakalanmadığı ama bilmeyenleri canlarının çok acıdığı ayı tuzakları aynı zamanda 4 saatlik ve saatlik grafiklerde de kendini gösterdi.

Sonuç:

Destek Seviyeleri : 11.000$ (Kilit Destek), 11.200$ ve 10.500$

Direnç Seviyeleri : 12.000$ (Kilit Direnç), 12.400$ ve 13.000$

Bu düşüşü önceden haber veren bir diğer analiz grafiği de “İhlal Edilen Paraboller” dir.

Bitcoin’in 5 aydan fazladır süren artış trendi sırasında bu trendin oluşmasına neden olan parabolik yapının da kendi içinde bir takım kuralları vardır. Paraboller ihlal edilirse ciddi geri çekilmeler yaşanır!

Bu geri çekilmeler parabolin getirdiği tüm karları alıp götüren güçte olur ki bunu da dün hep beraber gördük. Hatta bazı önemli analistler parabol ihlalleri sonucunda %80’lik geri çekilmelerin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söylerler.

Sonuç ve Uyarı:

Destek ve direnç seviyeleri yerine daha önemli bir bilgi paylaşalım.

Bitcoin 2018’in başında yaşadığı parabol ihlalini tekrar yaşarsa %80’lik bir geri çekilmeyi bekleyebiliriz. O tarihte Bitcoin’in artışına neden olan parabolik yapı kırıldığında 20.000$’ları görmüş olan fiyat 3.000$’lara kadar inmişti. Bu yılki zirveyi yaklaşık 14.000$ kabul edersek ve %80’lik bir geri çekilme söz konusu olursa 2.800$’a merhaba diyebiliriz. Bu arada bu yılki zirve son zirve de olabilir. Sıkı bir takip içerisinde olacağız.

Teknik analizi bilenler ve bilmeyenler arasındaki net fark şudur: BİLGİ!

Bilgiye sahip olanlar ayı tuzaklarına da hakim olurlar, parabol ihlallerine de. Bilgiye sahip olanlar sermayelerini her zaman koruyanlar ve arttıranlar olmuşlardır. Eğer bu son derece oynak kripto para piyasasında oyuncu olmaya devam edecekseniz “bilgi” konusunda önce kendinize yatırım yapmalısınız.

Bir kere öğrenecek ve ömür boyu kullanacaksınız.

teknikanalizegitimi.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment