Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 18 Şubat 2019

Merhaba bugün 18 Şubat 2019,

Bitcoin piyasasında konsolidasyon hareketinin doğrulandığını, 3.680$ seviyesinde fiyatın tutunmasıyla boğaların piyasayı ele geçirmeye başladıkları ve son olarak ayıların artık yorulduğu ve kaçma çabaları içerisinde olduklarını söyleyerek söze başlayalım.

Bitcoin fiyatı 3.680$ bandında sıkıca tutunmayı başarırsa fiyat 4.237$ direncine kadar çıkar. Tam tersine 3.680$ bandından düşme eğilimi gösterirse 3.200$/3.250$ seviyesini görür.

Bugün uzun ve orta vadede Bitcoin fiyatına bir bakalım.

Bitcoin Uzun Vadeli Bakış Açısı

Trend : Değişken

Direnç Seviyeleri: 4.237$, 4.692$ ve 5.600$

Destek Seviyeleri: 3.680$, 3.250$ ve 2.765$

Bitcoin’e uzun vadeli trend üzerinden baktığımızda fiyatın konsolide olduğunu görebiliyoruz.

Hem ayıların hem de boğaların birbirlerine karşı dengede kalmalarının sonucu olarak kripto pazarında geçtiğimiz hafta ciddi bir toparlanma gözlemlenmedi. Genel olarak fiyat 3.680$ destek seviyesi etrafında konsolide oldu. Bitcoin fiyatının uzun süre konsolide kalmasının ana nedenlerinde birisi 3.680$ seviyesinde güçlü bir birleşmenin gözlemlenmesi ve Bitcoin fiyatını yukarı taşıyacak itici gücün hala hayata geçmemiş olmasıdır. Fiyatın bu mevcut bölgeden yukarı doğru uzaklaşabilmesi için radikal bir kuvvete ya da temel ve önemli bazı olaylara ihtiyaç duyulmaktadır. Bakkt, Sec vs gibi.

18.02.2019 btc
18.02.2019 btc

İki EMA birlikte kapanıyor ve günlük grafikte de fark edilebileceği gibi fiyat konsolidasyonunun devam ettiğini gösteren bir gösterge olarak 21 Günlük EMA ve 50 Günlük EMA arasında fiyat işlem görmeye devam ediyor. Buna ek olarak MACD, RSI, Stochastic ve benzeri diğer ösilatörler de ya sıfır seviyelerinde ya da yatayda hareket etmeye devam ediyorlar. Bu noktada tekrar etmekte fayda var; boğalar yeterince ivme kazanacak olurlarsa Bitcoin fiyatı 4.237$’a kadar yükselebilir. Eğer 3.680$ seviyesinin altına düşecek olursa 3.200$/3.250$ diplerini görebilir.

Bitcoin Orta Vadeli Bakış Açısı

Trend : Boğa

Destek ve direnç noktaları yukarıda belirtildikleri gibidir.

Bitcoin fiyatını orta vadede teknik olarak ele aldığımızda karşımıza yükseliş eğilimi içerisinde olan bir hareket çıkıyor. Geçtiğimiz hafta belli bir aralıkta hareket eden fiyat bu hafta başı itibariyle kuzeye yönelme hamleleri içinde.

18.02.2019 btc 2
18.02.2019 btc 2

Yeni ve tekrar başlayan fiyat yükselişini haber veren Japon Mum Formasyonlarına ek olarak daha önceden boğa hakimiyetini işaret eden 21 ve 50 Günlük EMA kesişimi boğaların bu sefer ciddi bir şekilde hareketlenmek istediklerini gösteriyor. Ancak daha da güzeli ısrarla tekrar kesişmek istemeyen EMA’lar. Mavi (21 Günlük EMA) kırmızıyı (50 Günlük EMA) aşağı doğru kesecek olursa fiyatların düşeceği endişesini taşımak gerek. Fakat grafikte de görülebileceği üzere bu iki çizgi kesişmemek için çaba sarf ediyorlar. Bu da boğa hakimiyetinin orta vadeli görünümde güçlü olabileceğinin bir başka kanıtı.

Tek cümle ile sonucu özetleyecek olursak, “Biraz zaman alacak olsa da işler düzelmeye başlıyor!” diyebiliriz. İşlerin düzelmesini beklerken geçecek olan zamanda teknik analiz anlamında kendinize yatırım yapmanızı ve aşağıdaki linkleri incelemenizi önermek isterim.

bitcointeknikanaliz.com  teknikanalizegitim.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment