Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 24 Aralık 2018

Merhaba bugün 24 Aralık 2018,

Bitcoin 4.150$ ve 4.200$ direnç noktalarını kırmayı başardı.

Önemli direnç seviyelerinden ikisi olan 4.150$ ve 4.200$ noktaları kırılarak yükseliş eğilimine geçtiği izlenimi veren Bitcoin için yeni bir rallinin başlayıp başlamadığını merak eden analistler her zaman olduğu gibi ikiye bölünmüş durumdalar.

Kimi analistler büyük bir düşüş eğilim çizgisini kırarak yükselişe geçen Bitcoin’in artışının devam edeceğini söylerken, kimileri de bu yükselişin anlık olduğu ve daha fazla fiyat artışı olmayıp yatayda bir seyir sergileyeceğini belirtiyorlar. Kimi analistler noel tatili öncesi açılan pozisyonların artık kapatıldığı ve fiyatın bu yüzden dalgalandığını dile getirirken, kimileri de ayıların hala çok güçlü olduğu ve hakimiyetlerinin bir süre daha devam edeceğini yazıyorlar. Bu böyle uzayıp gidiyor…

Hangi tarafın doğru söylediğini düşünmektense kendi analizimi kendim yaparak kendi yağımda kavrulmayı tercih ederim.

Bitcoin Teknik Resmi

Belli bir seviyede gerçekleşen düzeltmenin ardından Bitcoin fiyatı 3.780$ seviyesinin yakınlarında kendisine önemli bir destek bularak ilk olarak 3.900$ ve 4.000$ direnç seviyelerini kırdı. Ardından 100 saatlik basit hareketli ortalamanın üstünde bir kapanış yaparak 4.150$ ve 4.200$ direnç seviyelerini de aşmayı başardı.

Öyle ki, saatlik grafikte 4.040$ direnciyle birlikte önemli bir düşüş eğilim çizgisinin üzerinde bir kırılma yaşayarak fiyat bize şunu söyledi;

“4.200$ seviyesinde konsolide oluyor ve daha fazla artış için ayarlanıyorum.”

İlk destek son yükseliş dalgasının %23,6 Fibo geri çekilme seviyesine yakın. Fiyat 3.912$’dan 4.240$’a kadar yükseldi. Ancak asıl destek 4.050$ ve kırılan trend çizgisine çok yakın. Yine son yükseliş dalgasının %50 Fibo geri çekilme seviyesi 3.912$’dan 4.240$’a kadar yükselerek 4.075$’a dayandı. Bu da bize gösteriyor ki fiyatın aşağı yönde kırılma eğilimine girmesi durumunda karşımıza iki tane güçlü destek noktası çıkacak. Bunlar 4.050$ ve 4.075$ noktaları. Fakat bunların da altında nispeten daha güçlü destek noktaları da mevcut.

Bu nedenle fiyat eğiliminin bu noktalardan yukarıda gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. Özellikle 4.400$ ve 4.500$ seviyelerini test edeceği çok nettir. Aşağıdaki grafiği incelediğimizde Pazartesi Sendromundan ama bu sefer olumlu, neşeli bir Pazartesi Sendromundan bahsedebiliriz.

Buna ek olarak daha önce de paylaştığımız günlük resme de bir göz atalım. Eğer TOBO formasyonu gerçekleşecek olursa ki bütün göstergeler bunun olacağına işaret ediyor, bu durumda Bitcoin için boğa sezonu başladı diyebileceğiz.

Bir yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte aşağıdaki tablo incelendiğinde karlı birkaç trade yapmak mümkün.

Tobo formasyonunun gerçekleşmesi durumunda sadece iki trade yaparak iyi kazanç elde etmek mümkün.

1.Trade: 3.500$’dan al, 5.546$’dan sat.

2.Trade: 4.200$’dan al, 5.546$’dan sat.

Ancak burada unutulmaması gereken grafiğin günlük zaman diliminde olduğudur. Yani önümüzdeki birkaç saat içinde değil birkaç gün hatta birkaç hafta içinde bu fiyat hareketinin oluşabileceğidir.

Sözün özü şu;

Bitcoin hangi hakimiyetin altında olursa olsun, ister ayı ister boğa, bize her zaman yüzlerce alım satım fırsatı veriyor ve vermeye devam edecek. Oturup boğa hakimiyetinin başlaması beklemektense teknik analizlerle anlık karlı işlemler yapıp elimdeki sermayeyi çoğaltmak ve bu sırada boğalar gelirse de doğal fiyat artışını izlemek akla daha yatkın geliyor. Analistler piyasayı analiz etmeye devam ededursunlar, biz teknik analizin bize verdiği sinyallerle her gün az ya da çok demeden kazanmayı sürdürelim. Teknik analizin bize verdiği sinyalleri bilebilmek için ihtiyacımız olan şey teknik analizi öğrenmek.

bitcointeknikanaliz.com      teknikanalizegitim.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment