Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 30 Ekim 2019

Bitcoin Fiyatının 9.200$ ile 9.400$ Arasındaki Durgunluğuna Aldanmayın!

Fiyat Hangi Yöne Gitmeye Eğilimli?

Merhaba,

25 Ekim’de 7.400$’lardan hızlı bir yükseliş göstererek 10.500$ seviyesini test eden Bitcoin, 9.200$ ile 9.400$ arasında bir mola vermiş ve yeni yönünü belirleyip o yöne hızla yönelmek için gücünü toparlamaya çalışıyor. Yaşanan son yükselişi kimileri Çin başkanının yaptığı açıklamaya dayandırırken kimileri de fiyatın doğası gereği bu yükselişin yaşandığını iddia ediyorlar.

Bize göreyse durum şu şekilde,

Japon Mum Grafiklerinin mucidi Munehisa Homma der ki;

-“ Ne olduğu niçin olduğundan daha önemlidir.”

-“ Fiyat hareketleri haber ve bilgilerden daha önemlidir.”

-“ Bilinen tüm bilgiler fiyatın içindedir.”

-“ İnsanların fiyatın hareketini oluşturan davranışları zaten fiyatın içindedir.”

Özetle Homma diyor ki; ister Çin başkanı konuşsun, ister Trump konuşsun, isterse ağızı olan herkes konuşsun. Benim için önemli olan fiyatın ne olduğu ve olacağıdır.

Homma’nın bu felsefesi etrafında fiyatın son durumunun ne olabileceği üzerine grafiklerde mini bir çalışma yapalım.

Büyük resimde haftalık grafiğe baktığımızda, fiyatın 100MA ve 200MA’nın üzerinde seyrettiğini ve şimdilik bunun bir boğa etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca fiyat formasyonları içinde Bitcoin’in geçmişinde çok sayıda görülen TOBO fiyat oluşumuna işaret eden bir yapının göze çarptığını da belirtmek gerekir. Bununla birlikte fiyatın son iki mum çerçevesinde muhtemel bir boğa bayrağı ile yukarı doğru ciddi bir atılım yapma hazırlığı içinde olabileceğini de dile getirebiliriz. Haftalık grafikte oluşması muhtemel bu senaryoların gerçekleşmesi durumunda fiyatın 10.500$ ile 11.500$ arasında bir ralli yapması büyük olasılık. Aksi durum söz konusu olursa fiyatın 8.400$ ile 7.800$ aralığında bir düşüş yaşamasını bekleyebiliriz.

Günlük grafik mevcut durum;

Günlük grafik Eylül 2015;

Fiyatın hareketli ortalamalar çerçevesinde yaptığı hareketlerin kimilerine verilen isimlerin içinde bulunan Death Cross yani Ölüm Kesişimi/Haçı, 2015 Eylül ayında olduğu gibi sahte bir Death Cross ise fiyat çok farklı bir boyut alacak, yok eğer bu sahte oluşum tekrar etmeyecek olursa fiyat yine çok farklı bir boyut alacak. Fiyatın doğal seyri içerisinde hareket etmesi durumunda oluşacak olan kesişim bir Death Cross olur ve fiyatı 6.000$ ve altına taşır. Ancak geçmişinde sadece bir kere gerçekleşmiş olan (ya da tam olarak gerçekleşemeyen) sahte kesişim gerçekten sahte çıkarsa bu durumda fiyat tarihi yeni rekorlar kırar ve bizler burada 20 binli rakamları konuşmaya başlarız. Ancak hangisi gerçekleşecekse gerçekleşsin bizlerin şu an için yapması gereken en akıllıca strateji “İzle ve Gör” olmalı.

Bununla beraber günlük grafikte göze çarpan bir diğer konuysa;

Fiyatın günlük grafikteki hareketi muhtemel bir Boğa Bayrak / Flama Formasyonuna işaret ediyor. Yine Bitcoin’in geçmişinde defalarca ama defalarca yaşanan bu fiyat oluşumu gerçekleşecek olursa, 10.700$ ilk denemesinin ardından 11.000$ ve 12.000$ seviyelerine kadar çıkma eğilimi gösterecektir. Söz konusu fiyat oluşumları kendilerini tamamlayamazsa bu durumda fiyatın 8.800$ seviyesine kadar çekilmesi olasılık dahilindedir.

Sizin için de “Ne olduğu niçin olduğundan daha önemli” ise, kendi analizinizi kendiniz yapmaya başlamalısınız. Nasıl ki dövüş videoları izleyerek dövüşçü olamazsınız, internette indikatör ya da teknik analiz videoları izleyerek de teknik analizi öğrenemezsiniz. Bu işin temeli eğitim…

teknikanalizegitimi.com iletişime geçin.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment