Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 30 Ocak 2019

Merhaba bugün 30 Aralık 2018,

Bitcoin haftalarca yana doğru hareket ettikten sonra fiyat konsolidasyonunu nihayet 100 doların üzerinde bir düşüşle kırdı.Altı hafta boyunca süren ve düşüşle devam eden konsolidasyonuna iki hafta daha eklemeyi başaran Bitcoin artık bu sürecini tamamladı diyebiliriz.

Bitcoin yaşadığı bu düşüşle üçgen paterninden aşağı doğru kırılışını gerçekleştirerek 17 Aralık’tan bu yana en düşük seviyesini test etti.

Genellikle, Bitcoin’de olduğu gibi uzun bir konsolidasyon süresinden sonra kopma yönündeki hareket çoğu zaman büyük olur. Örneğin, Bitcoin geçtiğimiz yıl 14 Kasım’da 6.000 $ seviyesinin altına düşerek dar bir aralıkta uzun süreli bir ticaret dönemini sona erdirmişti. Bunu fiyatı 4.000 $ ‘ın altına düşüren devasa bir satış takip etmişti. Ancak buna rağmen Bitcoin’nin yakın tarihli konsolidasyonu, Kasım ayındaki düşüşün seviyesine kadar sürmemişti. Bu yüzden bu düşüşün büyüklüğü de daha küçük olacaktır. Henüz Kasım’daki büyük düşüşe benzer bir düşüşün herhangi bir işareti yok.

Bununla birlikte mevcut düşüş Aralık ayındaki 3.100 $ – 3.200 $ seviyesinin en düşük seviyesini test edebilir. Çünkü ana eğilim aşağı yönlü ve 10 haftalık hareketli ortalama (MA) düşüşün aşağı yönlü olacağını söylüyor.

Aşağı yöndeki bu hareketi daha da güçlü kılan diğer bir düşüş sinyali de boğaların hafta sonu boyunca çok başarılı olamamalarıdır. Cumartesi günü fiyatlar 3.658 $’a çıkarak boğaların lehinde bir hamle içerisinde oldu. Ancak bu hamlenin takibinde yaşanan başarısızlık nedeniyle fiyatlar Pazar günü 3.500 $’a düştü. Dikkate alınması gereken bir başka faktör de Kasım ayından bu yana Bitcoin fiyatının altın fiyatlarının altında kalması oldu. Çünkü Cuma günü itibariyle altının onsu dolardan daha fazla talep görerek dolar bazında bir artış sağladı. Bu da yatırımcıları doğal olarak altın ticaretine yönlendirdi.

Bitcoin (29.01.2019) günlük grafiğine baktığımızda,

Asılı Adam Ayı Formasyonunun piyasanın düşeceği sinyalini verdiğini görmek mümkün. Asılı adam bir aşağı dönüş formasyonudur. Fiyatlar açılış seviyesine geri dönememektedir ve düşüşün etkileri artarak devam eder. Grafiği geçmişiyle beraber incelediğimizde aynı hareketin defalarca tekrarlandığını görebilmekteyiz. Bu noktada fiyatın göreceği güçlü destek 3.200$ olacaktır.

29.01.2019 için 4 saatlik grafiğe baktığımızda,

Üçgenin altına doğru üçgenin dışına hareket eden fiyatlar aynı zamanda Bollinger bantlarının da altında kararlı bir şekilde ilerliyor. Hem üçgenin dışında kalan hem de B.Bantlarının dip kısmını tercih eden fiyatlar bu düşüşün bir süre daha devam edeceğini 4 saatlik grafikte önümüze seriyor. Ayrıca RSI’da benzer bir destekle hamlenin aynı şekilde devam edeceğini gösteriyor.

Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Bitcoin fiyatının güçlü desteklerden olan 3.200$ seviyesine inebileceğini hatta bu noktanın da altı olan 3.122$ noktasını da test edebileceğini aklımızda bulundurmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Hatırlatmak istediğim bir başka konu da önceki yazılarımda belirttiğim büyük ayı hakimiyetinin güç kaybetmeye başladığı ve boğaların işe el atacağı ancak bunun Nisan-Mayıs ayları gibi başlayacağı bilgisidir.

Boğalar işe el atmadan kendini analizinizi kendiniz yapabilmeniz ve başkalarına bağımlılıktan kurtularak sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamanız için önerim;

bitcointeknikanaliz.com  teknikanalizegitim.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment