Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 7 Ocak 2019

Merhaba bugün 7 Ocak 2019,

Kripto piyasası verimli bir hafta sonu geçirerek toplam 140 milyar doları görerek kapandı.

Bitcoin 4.000$’a ulaşarak psikolojik sınırı aşmayı başardı.

Hafta sonu trade yapanlar için son derece verimli geçti denilebilir. Bitcoin ayı aralığının dışında kalmanın yanı sıra aynı zamanda orta vadeli dirençten kurtularak 4.000$’a fırladı. Bitcoin fiyat analizinde daha önce birçok sefer konuşulduğu gibi boğalar henüz büyük atağa geçmedi. Bununla beraber BTC 2019’da ilk kez 4.200$’ın üzerinde bir pozisyon alabilmek için yeni bir harekete hazırlanıyor diyebiliriz.

Sektördeki analistlerin çoğu Bitcoin’in en alt seviyeye ulaştığını ve bir boğa güreşine sahne olması için destek beklediğini söylerken, bazı analistler de ayı trendinin halen devam etmesine rağmen yakında sona ereceğine inanıyor.

Tüm kripto para piyasası geçtiğimiz hafta sonunda 129 milyar dolardan 138 milyar dolara yükseldiği için oldukça iyi bir performans gösterdi. Buna ek olarak, pazartesi günkü Coinmarketcap’teki verilere göre değerinden en az 1 milyar dolar kaybeden varlıklar düzeltmeye gitti ve kendilerine iyi birer konum bulmaya çalıştılar. Altcoinler pazardaki konumları için savaşmaya devam ediyor, ancak Bitcoin hakimiyeti hala % 51 ve pazarın lideri durumunda.

Bitcoin Teknik Resim

Yukarıda da belirtildiği gibi Bitcoin psikolojik seviyeyi bozduktan sonra 4.000$’ın üzerinde bir değerde. Bu artış 4,100$’ın altında sınırlı kaldı. Ancak stokastik gibi teknik göstergelere göre hala bir kopuş beklentisi devam etmektedir. Fiyat, 21 saatlik Basit Hareketli Ortalama (SMA) ve 50 saatlik SMA’nın üzerinde kalarak boğaların piyasa hakimiyetini almaya çalıştıklarını gösteriyor. Bu arada daha güçlü destek bölgelerinin yanı sıra 4.000$ ve 3.900$ gibi kısa vadeli desteklerin yanında 4.020$’da da yeni bir destek oluştu.

4 saatlik grafiklerde üçgen formasyonların dışında her türlü kendine yön bulan Bitcoin fiyatı oluşan yeni direnç noktalarını kırabilmek için kuzeye doğru yol alırken bu hareketini destekleyen indikatör ve bazı ösilatörler de yeni trade fırsatlarının doğacağını müjdeliyorlar diyebiliriz.

Günlük grafiğe göz attığımızda ise kedi(yatay) piyasasının sonunda oluşacak olan trendin yukarı yönde hareket edeceğini Bitcoin’in geçmişteki benzer hareketlerine bakarak söylemek mümkün. Günlük grafikteki bu olası hamleyi bütün indikatör ve ösilatörlerin de desteklediğini görmek başka bir heyecan kaynağı.

Sonuç olarak karlı geçen bir hafta sonunun ardından yine karlı geçecek olan bir haftaya başladığımızı söylemek gerek. Ancak bu haftayı takip eden haftalarında karlı geçeceğini akıldan çıkarmamak bunun için hazırlıklı olmak gerektiğini de hatırlatarak teknik analiz eğitimleri alabileceğiniz siteleri paylaşmak isterim.

bitcointeknikanaliz.com      teknikanalizegitim.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment