Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Temmuz’da Yükselecek Mi? Tarihsel Veriler Buna İşaret Ediyor

Kripto para piyasasında geçmiş yıllara ait veriler, Bitcoin (BTC) fiyatının Temmuz boyunca yükselebileceğine işaret ediyor.

Haziran, Bitcoin için zorlu bir ay oldu. Bitcoin (BTC) fiyatı, geçtiğimiz haftalarda kısa süreliğine 60.000 doların altına düştü. Ancak CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içerisinde %4’ten fazla değer kazanarak Temmuz’a iyi bir giriş yaptı.

Bitcoin Temmuz’da yükselecek mi?

Analist Ali Martinez’e göre Bitcoin, bu ay içerisinde yükseliş eğilimi gösterebilir. Martinez, “Bitcoin, tarihsel olarak negatif bir haziran geçirdikten sonra temmuz aylarında güçlü bir şekilde sıçrama yapma eğilimi gösteriyor” dedi.

Bitcoin, 2013’ten beri toplamda sadece altı haziran ayında değer kaybetti. Ondan sonra gelen her temmuz ayında ise değer kazandı. Bunun örneklerine 2013, 2018, 2020, 2021, 2022 ve son olarak 2024’te rastlandı.

Resim

Ali Martinez, Bitcoin’in Temmuz’da ortalama %7,98; medyan olarak ise %9,60 getiri sağladığını söyledi.

Analistler ETF’leri bekliyor

Birçok uzman, SEC’nin spot Ethereum (ETH) ETF’lerini bu hafta içerisinde onaylamasını bekliyor. Analistlere göre Ethereum ETF’leri, piyasaya girdikten sonraki ilk birkaç ay içerisinde milyarlarca dolar değerinde yatırım çekebilir. Bunun kripto para piyasasına yeni bir ivme kazandıracağı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!