Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ticaretinde En Çok Hangi Para Birimi Kullanılıyor?

Kripto para yatırımcıları günümüzde çeşitli platformları kullanarak Bitcoin satın alabiliyorlar.

CryptoCompare tarafından paylaşılan bilgilere göre bu yatırımcılar, eğer itibari para kullanıyorlarsa, Bitcoin almak için büyük ölçüde dolar kullanıyorlar.

Dağılım Bu Şekilde

Günümüzde ‘rezerv para birimi’ olarak görülen dolar, kripto para piyasasında da yoğun bir şekilde kullanılıyor. CryptoCompare tarafından paylaşılan bilgilerden de görülebileceği üzere pek çok yatırımcı kripto para almak için doları kullanıyor.

Kasım 2019 verilerine göre itibari para kullanan Bitcoin kullanıcıları, yaptıkları işlemlerin yüzde 71’inde doları tercih ettiler. Bu verilere göre Kasım 2019’da dolar ile toplamda 922 bin adet Bitcoin alıp-satıldı. Ancak bu sayının Ekim 2019’da 1 milyonun üstünde olduğunu düşünürsek dolar kullanımının kısmen azaldığını söyleyebiliriz.

Yukarıdaki grafiklere göre yatırımcılar doların yanı sıra en çok Japon Yeni’ni tercih ediyorlar. JPY ile toplamda 800 bin adet BTC alıp-satıldı. JPY’nin ardından ise 230 bin BTC’nin alım-satımında kullanılan euroyu görüyoruz.

Şu anda Bitcoin yatırımcılarının en çok tercih ettikleri para birimlerinin genel olarak ABD Doları, Japon Yeni, Güney Kore Wonu ve Polonya Zlotisi olduğunu söyleyebiliriz. CryptoCompare verilerine göre bu dört itibari para birimi, toplam itibari para kullanımının yüzde 95.27’sine denk geliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment