Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ticari Hacminin Çoğu Sahte Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin, özellikle CoinMarketCap üzerindeki veriler konusunda çeşitli araştırmalara konu oldu ve söz konusu araştırmacılar hala günbegün Bitcoin ve bunun ticari hacmini incelemeye devam etmekte.

Bitcoin ETF’sine başvuran kurumlardan birisi olarak da bilinen Bitwise, geçtiğimiz 22 Mart tarihinde Bitcoin’in ticari hacmi konusunda oldukça çarpıcı bir açıklama yayınladı ve CoinMarketCap üzerinde Bitcoin’in günlük ticari hacmi konusunda lider olan ancak adı sanı bile duyulmamış borsaların sahte ticari hacim sergilediğini açıkladı.

CoinMarketCap üzerinde ara ara en çok günlük Bitcoin ticari hacmine sahip platform olarak gözüken CoinBene, aslında tamamen sahte hacme sahip. Uzmanlara göre platformun böyle bir amaç gütmesinin arkasındaki temel sebep,  birçok ICO projesini kandırıp kendi borsalarında bunların listelenmesi için ciddi miktarda para elde etmekte.

CoinBene gibi adı sanı pek duyulmayan bir platformun Bitcoin ticari hacminde Binance veya Kraken gibi kripto para borsalarını geçmesi neredeyse ”gerçek olamayacak kadar güzel” gözüküyor ve gerçekten de gerçek değil. Bitwise tarafından yapılan açıklamada sadece Binance, Bitfinex, Kraken, Bitstamp, Coinbase, BitFlyer, Gemini, Bittrex ve Poloniex kripto para borsalarının 1 milyon dolar üzerinde günlük Bitcoin ticari hacmi olduğu vurgulanmakta.

Bu durum ne kadar kötü gözükse de, aslında Bitcoin açısından pek zararlı değil ve sıkıntı çoğunlukla kendi tokenini söz konusu sahte hacme sahip borsalarda listeletmeye çalışan proje yöneticileri ve o kripto para borsasında işlem yapan kullanıcıları için geçerli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment