Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tüm Düşüşlere Rağmen Yükseliş Sinyali Veriyor: Borsalar Adeta Kurudu!

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın analisti, Bitcoin’in uzun vadeli yükseliş sinyaline değindi.

CryptoQuant analisti 28 Ağustos tarihli analizinde, Bitcoin’i ele aldı. Borsalardan ciddi miktarda Bitcoin çıkışı görüldüğünü verilerle ortaya koyan analist, bu durumun genellikle orta-uzun vadeli yükseliş sinyali olarak çalıştığını hatırlattı.

Analist tarafından aktarılan verilere göre 5 Temmuz civarında, borsalardan 60.000’den fazla BTC çıktı. 17 Temmuz’da 50 bin BTC’lik başka bir büyük çıkış görüldü. 27 Ağustos’ta ise borsalardan yaklaşık 45.000 BTC’lik önemli bir çıkış yaşandı:

Büyük negatif net akışlar genellikle yükseliş eğilimini yansıtır çünkü genellikle yatırımcıların Bitcoinlerini borsadan çıkarıp uzun vadede tutma potansiyeline sahip olduklarını göstermektedir. Grafik, önemli miktarda Bitcoin’in borsalardan çekildiği büyük negatif net akışların birkaç örneğini vurgulamaktadır.

Bitcoin, 27 Ağustos günü borsa çıkışlarına paralel olarak ciddi düşüşler yaşadı. Kısa vadeli korku göstergeleri olarak yorumlanan bu kaçışlar orta ve uzun vade için borsa rezervlerinde kıtlık yaratarak fiyatın yukarı taşınmasına yardımcı olabilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5 düşüş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 59.324 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!